Hlavní obsah

Derby mělo říz! Krev, Hanzlíkovy zuby na ledě a rozhodnutí až v nájezdech

PRAHA

Přestože padly jen tři góly, druhé pražské derby v letošní sezóně rozhodně nenudilo. Téměř 11 tisíc fanoušků, rekordní návštěva ročníku, vidělo nejprve převahu lídra soutěže Sparty, po jejím vedoucím gólu ale i výtečný výkon Slavie, která nakonec za svou snahu byla odvděčena vyrovnávacím gólem v samém závěru třetí třetiny. „Byl to pohledný hokej, obě mužstva si vypracovala hodně šancí,“ těšilo i přes prohru 1:2 po nájezdech gólmana sešívaných Miroslava Kopřivu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Slavie Petr Kalus před brankářem Sparty Pöpperlem

Článek

V úvodu duelu však tribuny utichly. Kotouč vystřelený slávistickým obráncem Rothem zasáhl do obličeje domácího zadáka Jana Hanzlíka, který se s bolestivou grimasou svalil na led a do kabin odkráčel jen za pomoci lékaře a maséra. Uklízecí četa pak téměř pět minut utírala z ledu krev, dokonce sbírala i vyražené zuby. Podle informací z nemocnice má Hanzlík dva vyražené zuby a tržné rány na bradě a rtech. „Hlavně doufám, že bude v pořádku a naskočí hned do dalšího zápasu. Pro nás je to více než důležitý hráč,“ přál si brankář Tomáš Pöpperle.

Právě on byl klíčovou postavou svého týmu. Sparta byla v první třetině lepší, na začátku druhé třetiny se navíc dostala do vedení, pak ale přenechala iniciativu svému soupeři. Ten však ztroskotával právě na Pöpperlem. „Chytal skvěle. Ta výhra je hlavně jeho zásluha. Vypadalo to, že chceme dát další čtyři góly a zapomínali jsme bránit. Přitom je potřeba se držet urputné obrany a počkat si na chyby soupeře. Celý zápas jsme měli problém dostat se do tempa, zejména posledních deset minut třetí třetiny jsme hráli hodně pasivně. O gól jsme si koledovali a taky nakonec přišel,“ hledal příčiny polevení po vstřelené brance útočník Sparty Michal Broš.

Úspěšný nájezd Michala Broše rozhodl o vítězství Sparty nad Slavií.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Jan Handrejch

„Opravdu jsme nehráli svou hru. Slavia navíc dobře bránila, její obranný styl je nepříjemný. Těžko se přes něj dostává do zakončení. Nám se zejména v domácím prostředí nesmí stávat, abychom se zatáhli tak, jako dnes,“ přidával se Pöpperle.

Slavia nakonec pasivitu domácích potrestat dokázala, podařilo se jí to takřka za minutu dvanáct. V 59. minutě vybojoval zdánlivě ztracený puk Sim a Krenželok neměl problém trefit odkrytou branku. „Až do poslední chvíle jsme věřili, že se nám podaří vyrovnat. Sparta doplatila na to, že chtěla trochu betonovat. Myslím, že ten bod jsme si zasloužili,“ prohlašoval slávistický brankář Miroslav Kopřiva.

Ležící obránce Sparty Milam se snaží zastavit Růžičku ze Slaviefoto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Jan Handrejch

A že Slavia byla blízko i druhému! Jenže v nájezdech její tři střelci selhali, zatímco za domácí se prosadil hned v úvodní sérii Broš. „Ten gól derby rozhodl, o to větší radost z něj mám,“ usmíval se. To gólmana Pöpperleho překvapilo, že Slavia v nájezdech nevsadila na Vladimíra Růžičku mladšího. „Přitom je na ně hodně šikovný. Takhle jsem všechny střelce dopředu přečetl a k výhře pomohl.“

„Ale i kdyby jeli slávisti těch nájezdů patnáct, gól by stejně nedali. Pepís (Pöpperle) chytal skvěle, výhra je jeho zásluhou,“ neodpustil si Broš rýpnutí do soupeře.

Slavia i přesto, že dokázala bodovat počtvrté z posledních pěti zápasů, zůstává na dvanáctém místě, na kýženou desátou pozici však ztrácí pouhý bod. „V naší situaci je ale získaný bod spíše ztrátou. Musíme však mít pokoru k soupeři, vždyť Sparta extraligu vede,“ říká Kopřiva. „Nepříznivou situaci musíme zlomit hlavně domácími zápasy, kde už jsme rozdali až příliš bodů.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články