Hlavní obsah

Liberečtí Tygři porazili v dohrávce plzeňské Indiány v prodloužení

Druhý Liberec a čtvrtá Plzeň. Tato dvě hokejová mužstva ve středu dohrála 26. kolo Tipsport extraligy. Velmi vyrovnaný boj nakonec vyhráli Bílí Tygři, kteří zdolali svého soupeře 2:1 v prodloužení, když vítězný gól zařídil obránce Marek Trončinský. Poprvé v sezóně jim přitom chyběl kapitán Petr Nedvěd, který má zlomenou čelist z minulého klání s Kladnem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plzeňský brankář Adam Svoboda zasahuje při pokusu Bulíře z Liberce

Článek

Bílí Tygři se poprvé v sezoně museli obejít bez svého lídra Nedvěda a jeho místo zaujal v první formaci mladík Bulíř. V úvodu se hrálo především z obrany, a tak první vážnější šance přišla až v 15. minutě, kdy plzeňský Svoboda musel zasahovat proti Kudrnovi. Na druhé straně zase musel Pinc krýt pokus Kováře.

Do druhé části hry vstoupili lépe domácí, ale branku z toho nevytěžili. Bulíř dostal na brankoviště přihrávku od Kudrny, ale Svoboda si jeho střelu mezi betony pohlídal. Stejný hráč ve 27. minutě mohl otevřít skóre, jenže hostující gólman byl opět stoprocentní.

Přesně v polovině utkání tak zaúřadovali Plzeňští. Čakajík odešel na trestnou lavici a jeho prohřešek proti pravidlům potrestal v závěru početní výhody pěknou kombinací mezi Pincovy betony Václav Pletka.

Po dvou minutách mohli Indiáni vést už o dvě branky, ale kombinace po ose Pletka, Kovář a zakončující St. Pierre mířila těsně vedle.

Ve třetí periodě byla Plzeň aktivnější a její převahu mohl potvrdit Duda, osamocen z pravého křídla ale Pince překonat nedokázal. Pět a půl tisíce diváků se dočkalo vyrovnání v 53. minutě. Bartovič vystřelil a jeho střelu dorazil Bulíř. Oba týmy se pak v závěru soustředily na obranu, a tak utkání dospělo do prodloužení.

V něm nejdříve zahrozil Vlasák, ale zamířil těsně vedle. Stejně si počínal na druhé straně i Kudrna, který poslal Trončinského střelu do ochranné sítě. Když už to vypadalo, že dojde na nájezdy, vzal si puk Trončinský a devět vteřin před koncem přisoudil Liberci dvanáctou domácí výhru v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga, dohrávka 26. kola:
Liberec - Plzeň 2:1 v prodlouženíon-line
Branky a nahrávky: 53. Bulíř (Bartovič), 65. Trončinský (Bulíř, Bartovič) - 31. Pletka (Duda, Kovář). Rozhodčí: Turčan, Smitka - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 4478.
Liberec: Pinc - Výtisk, Čakajík, Holub, Trončinský, Derner, Štich, Ulrych, Pavlů - Kudrna, Bulíř, Bartovič - Bárta, Vak, Vantuch - L. Krejčík, Špaček, Bortňák - Kopic, P. Urban, Jonák. Trenéři: Kalous a Pešán.
Plzeň: A. Svoboda - Marušák, Dresler, Dan Růžička, St. Pierre, Boháč, Kindrade, J. Jeřábek - Kratěna, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, M. Heřman, Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Odehrané zápasy

Reklama

Související témata: