Hlavní obsah

Vítkovice gólem deset vteřin před koncem porazily Pardubice

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili ve 27. kole extraligy Pardubice těsně 4:3. V dramatickém duelu plném zvratů sahali Východočeši po bodovém zisku i přesto, že v jeho průběhu prohrávali již 1:3, ale při remízovém stavu rozhodl deset vteřin před koncem domácí útočník Jan Káňa.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický gólman Roman Málek odklízí puk z brankoviště.

Článek

Úvodní tlak domácího týmu přinesl několik velmi dobrých šancí, tu největší ale Vítkovicím připravil hrubou chybou hostující brankář Růžička. Pardubický gólman vyjel nepochopitelně s pukem až do poloviny třetiny, kde přihrál Janu Káňovi. Ten však byl z nečekané nabídky tak překvapený, že nestihl přesně zakončit.

Pardubice se ale brzy otřepaly. Nejprve zahrozil Jan Kolář, vzápětí se už prosadil Buchtele a střelou k tyči poslal hosty do vedení. To ovšem netrvalo nijak dlouho. Po dvou minutách hráli Ostravané svou první přesilovku, v níž Klimek využil nečekaného odrazu od bruslí bránicích pardubických hráčů a poslal puk pod horní tyčku.

Ještě do první přestávky dokázali domácí stav otočit. Autorem vedoucího gólu byl po přihrávce Burgra aktivní Jan Káňa.

Tři minuty ve druhé části stačily Vítkovicím k navýšení svého vedení. Od modré pálil obránce Kudělka a Růžička puk uviděl až v brance. Početní výhodu však využili ve druhé třetině také hosté z východu Čech. Krátce před druhou sirénou se z podobné pozice jako předtím Kudělka prosadil i obránce Sičák. Ani jeho střelu Málek příliš neviděl.

Když 38 vteřin po začátku třetího dějství srovnal Bartek z dorážky na 3:3, vypadalo to na obrat. Pardubice převzaly iniciativu a po velkou část poslední dvacetiminutovky byly lepším týmem. Ovšem v jediné velké šanci, kdy od levého hrazení pálil Starý, uspěl brankář Málek. Jeho zákrok nebyl dvakrát jistý, že ale puk zůstal před brankovou čárou, potvrdilo i video.

Když už vše směřovalo do prodloužení, přišla velká chvíle Jana Káni. Puk zavezl do pásma Burger a po jeho přihrávce se před Růžičkovým brankovištěm strhla přetlačovaná. Vyhráli ji Szturc s Káňou, který se deset vteřin před koncem jako poslední dotkl puku před tím, než doklouzal za brankovou čáru.

HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Klimek, 18. J. Káňa (Burger, Šedivý), 33. Kudělka (Šedivý), 60. J. Káňa - 8. Buchtele (Kousal, Sičák), 38. Sičák (Zohorna, Radil), 41. Bartek (Starý). Rozhodčí: Hradil, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. Diváci: 4071.
Vítkovice: Málek - Rehák, Sloboda, Punčochář, Ovčačík, Voráček, Kudělka, Bartoň - T. Káňa, Húževka, Štefanka - Šedivý, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - Szturc, Strapáč, Walker. Trenéři: Trličík a Moták.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Sičák, Borer, Kolář II, Benák - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Kousal, Buchtele - Radil, Nahodil, Zohorna. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: