Hlavní obsah

Kladno zdolalo Spartu. Lídr extraligy po deseti zápasech nebodoval

KLADNO

Neuspěla. Sparta je venku nejlepší, ale na Kladně v této sezóně neumí. Třetí pokus měli sparťané na zdolání kladenských Rytířů v tomto ročníku hokejové extraligy. Ve 28. kole první tým tabulky neuspěl, prohrál 1:3 a po deseti zápasech nebodoval. V dresu hostí nastoupil i obránce Jan Hanzlík, ten v úterním derby se Slavií přišel o dva zuby a musela mu být sešita brada. V neděli hrál s krytem, který mu zakrýval celý obličej.

Článek

Po 189 sekundách zápasu si poradil mezi kruhy Jiří Bicek, obehrál protihráče a vystřelil, lapačka brankáře Tomáše Pöpperleho promáchla naprázdno. Za chvíli mohl přidat druhou trefu Michal Lukáč, ale vykoledoval si jen faul a Rytíři hráli úvodní přesilovku utkání, ale ani si neškrtli.

Náprava nevydařené početní výhody mohla přijít v 9. minutě. Druhá hra pěti proti čtyřem. Ale kromě jedné skrumáže před sparťanským gólmanem k ničemu nebezpečnějšímu nevedla.

Až při plném počtu hráčů na ledě se Rytíři opět dočkali, Libor Procházka se nemýlil a vstřelil svůj první gól v sezóně. Po této trefě hosté prohrávali 0:2. Následovala třetí přesilovka Kladna. Do třetice nedokázali domácí výrazněji Pöpperleho ohrozit.

Sparťané zahajovací třetinu nezvládali. Stejně jako domácí hru s hráčem navíc, ale ti vedli 2:0. Sparta prohrála na venkovním hřišti naposledy 28. října, ale po dvaceti minutách na Kladně neměla blíže k výhře. V ohrožení byla i její série deseti utkání, ve kterých dokázala bodovat. Kladenští Rytíři naopak povstali a dokázali za dvacet minut proti Spartě vstřelit dva góly jako v předchozích dvou kláních s Budějovicemi a Brnem.

Gól, který nebyl Kladnu uznán

Hosté předvedli rychlý nástup do prostřední části. Po 43 sekundách při přečíslení dva na jednoho snížil Ivan Rachůnek.

Čtvrtá přesilovka zápasu patřila opět domácím, hosté se museli dvě minuty bránit, a zase si poradili. Až ve 33. minutě se dočkali početní výhody i sparťané. Ale i oni pokračovali v nastolené tradici. Skóre se neměnilo.

V poslední minutě se sám před Pöpperlem zjevil Jaroslav Kalla, ale gól do šatny nepřidal. V závěrečné sekundě druhé třetiny přece jen jeden gól padl. Kladenští skórovali v přesilové hře, když na časomíře svítila dvacátá minuta. Na řadu přišla konzultace s videorozhodčím. Výsledek? Gól Pavla Patery nebyl uznán, padl už po skončení třetiny.

Bílek pojistil výhru

Třetí dvacetiminutovku zahájila Sparta vyloučením a Kladno hrálo čtrnáct sekund pět na tři, ale neuspělo. Stejně jako v pokračující klasické početní výhodě. Ale domácí sami o ni přišli, hrálo se čtyři na čtyři. Při tomto rozložení sil gól nepadl. Ani v následné přesilovce Sparty.

Gól padl až při plném počtu hráčů. Vítězslav Bílek napřáhl a trefil se pod horní tyčku. Kladno vedlo 3:1 a bylo blízko ke třem bodům. Rytíři vzápětí hráli v oslabení, ale nápor hostů zvládli.

Sparťanům nepomohl ani oddechový čas dvě minuty před koncem třetí třetiny a hra bez brankáře. Čas na nasbírání sil využili i domácí, do konce utkání chybělo 62 sekund. Skóre zůstalo stejné, 3:1 pro Kladno.

Kladno - Sparta 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Bicek (Patera), 15. L. Procházka (Dragoun), 49. Bílek - 21. I. Rachůnek (Jánský). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 3016.
Cikánek - Majeský, D. Růžička, L. Procházka, Piskáček, Lepine, J. Drtina - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Bílek, Knotek, M. Látal - Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček, Kopecký.
Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, D. Kočí, Philipp, Husák, Krstev - Jánský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Pacovský, Forman, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice