Hlavní obsah

Pardubice otočily zápas proti Liberci a vyhrály jasně 5:1

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 28. kole extraligy Liberec 5:1 a připsali si tak teprve druhou výhru v posledních šesti vzájemných zápasech s Bílými Tygry. Liberec sice na východě Čech vedl, ale poté inkasoval pět branek. Dvěma góly a asistencí se na výhře ČSOB Pojišťovny podílel Jan Buchtele.

Foto: Jaroslav Ožana

Pardubický Jan Buchtele (vpravo) mohl slavit dva góly.

Článek

Utkání mužstev, která měla za poslední výsledky, co napravovat, nepřineslo v úvodní třetině příliš dobrý hokej. Liberec začal důrazně s vědomím, že domácí mají tradičně nevalné první části. A vyplatilo se mu to, i když k vedoucímu gólu Severočechům pomohla přesilová hra po vyloučení domácího juniora Půhoného. V 7. minutě otevřel skóre zápasu Bulíř.

Poté měli hosté další příležitost po vyloučení Zohorny, ale s početní výhodou naložili špatně. Domácí se jen velmi pomalu rozehrávali, špatně bruslili a z mála šancí, které si vytvořili, nic nevytěžili. Největší příležitost na vyrovnání měli sedmnáct vteřin před koncem první třetiny, ale Kousal trestné střílení za faul Bortňáka neproměnil.

Do druhé třetiny ale vstoupili Východočeši jako vyměnění. Hned po 40 vteřinách hry srovnal skóre útočník Kolář a odstartoval tak mohutný nápor svého týmu. Ve 26. minutě předvedl Kousalův útok perfektní kombinaci, na jejímž konci byl Buchtele a domácí vedli.

Pardubičtí měli stále více ze hry, vytvářeli si další šance, ale prosadili se až 19 vteřin před koncem druhé třetiny a diváky opět rozjásal Buchtele po spolupráci s Nahodilem. Gólu přitom předcházela velká šance hostující Kudrny.

Hosté nerezignovali a do třetí třetiny přišli s velkým elánem, který domácí vzali na vědomí. Hrál se tak oboustranně rychlý a bojovný hokej. Oba celky měly možnost změnit skóre ve 43. a 48. minutě, ale nevyužily toho. Zejména pardubická přesilovka "volala" po gólu. V 52. minutě se dostal Krejčík po chybné rozehrávce pardubické obrany sám před Růžičku, ten ale jeho nájezd bravurně zlikvidoval.

Pohromou pro Liberec byla 54. minuta. V ní nejprve Zohorna tečoval střelu Benáka a dal čtvrtý gól, o 46 vteřin později Radil pojistil náskok domácích pátou brankou. Po dlouhé době se v ČEZ Areně dohrávalo za potlesku spokojených diváků.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Branky: 21. Kolář I (Píša, Koukal), 26. Buchtele (Radil, Borer), 40. Buchtele (Nahodil), 54. T. Zohorna (Benák), 54. Radil (Buchtele, Píša) - 7. Bulíř (Čakajík, Trončinský). Rozhodčí: Homola, A. Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 8857.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Kolář II, Benák - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Nahodil, T. Zohorna - Radil, Kousal, Buchtele - T. Nosek, Půhoný, Semorád. Trenéři: Hynek a Lubina.
Liberec: Pinc - Čakajík, Trončinský, Výtisk, Ulrych, Pavlů, Holub, Derner, Štich - Kudrna, Bulíř, Bartovič - Bárta, Vak, Vantuch - Bortňák, Špaček, L. Krejčík - Jonák, Urban, Kopic. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec