Hlavní obsah

Góly Tomase pomohly Mladé Boleslavi k výhře nad Zlínem

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 28. kole extraligy Zlín 4:1 a na předposlední Karlovy Vary už ztrácejí jen jeden bod. Středočeši o své výhře rozhodli už v první třetině, ve které vstřelili tři branky. Dvěma góly a asistencí se na výhře Bruslařského klubu podílel Roman Tomas.

Článek

Předchozí dva vzájemné duely Mladé Boleslavi a Zlína v sezoně vyhrál tým kapitána Petra Čajánka a Boleslavští od začátku dělali vše, aby se stejný scénář neopakoval znovu.

Hned ve druhé minutě se dostal do nájezdu Tomas a střelou mezi betony posunul Mladou Boleslav do vedení. Tentýž útočník zvýšil o šest minut později na 2:0. Tomas si najel do útočného pásma, vystřelil zpoza obránce a kotouč proklouzal mezi betony gólmana Horčičky.

Ten vzápětí opustil svou svatyni a přenechal místo Sedláčkovi. Náhradník ve zlínské brance udržel čisté konto jen necelých pět minut. Pak ho překonal z dorážky Bahenský a domácí vyhráli první třetinu 3:0.

Prostřední dvacetiminutovka začala přesilovkovou šancí Čajánka, který však zblízka trefil gólmana Hübla. V útoku byli nadále aktivní i domácí, ale Tomas ve dvou příležitostech odmítl završit hattrick. Čtvrtého gólu se Mladá Boleslav dočkala ve 29. minutě, kdy Cetkovský vyjel zpoza branky, přihrál najíždějícímu Balaštíkovi a bývalý hráč Zlína snadno skóroval do poloprázdné svatyně.

Po sérii šancí před Hüblem ve 38. minutě poprvé skóroval také Zlín. Skrytá střela Galvase při přesilovce od modré skončila v brance.

Přestože se třetí třetina hrála s minimem přerušení, výkon obou týmů už zdaleka nebyl tak přímočarý. Ve 45. minutě mohl snížit Lučka, ale proti jeho střele zblízka Hübl zasáhl. Na opačné straně se pro změnu Podkonický s Bahenským při přečíslení dva na jednoho ani nedostali k zakončení. V závěru mohl skórovat také Vrbata, ale chyby zlínského obránce na modré nevyužil. Stav 4:1 už se nezměnil.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Tomas (Cetkovský, Balaštík), 7. Tomas, 11. Bahenský (Tomas), 29. Balaštík (Cetkovský) - 38. Galvas (Leška). Rozhodčí: Gofman, Šindler - Podrazil, L. Kajínek. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Diváci: 3050.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Baldwin, Mozík, Drábek, Rýgl, Koma - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Tomas, Cetkovský - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Hrdel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Zlín: Horčička (7. Sedláček) - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články