Hlavní obsah

Růžička bude Slavii trénovat nejméně dalších pět let

PRAHA

Hokejový trenér Vladimír Růžička bude i nadále působit ve Slavii, kde by měl podepsat smlouvu nejméně na dalších pět sezón. Dohodl se na tom s dalšími spolumajiteli pražského klubu na jednání představenstva. Slavia o tom informovala na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vladimír Růžička dál zůstává hlavním koučem Slavie.

Článek

"Dohodli jsme se na jednání představenstva klubu, že zůstanu minimálně dalších pět let ve Slavii a podepíšu dlouhodobý kontrakt. Teď už zbývá jen doladit detaily," uvedl Růžička, který je generálním manažerem i trenérem Slavie v jedné osobě. Zároveň je i jedním z majitelů klubu.

Osmačtyřicetiletý Růžička, jenž Slavii vede již od listopadu 2000 a je tak aktuálně nejdéle sloužícím trenérem v extralize, již jednou podpis dlouhodobé smlouvy se Slavií avizoval. Loni v červnu se dohodl dokonce na sedmileté smlouvě, kterou ale následně představenstvo klubu neschválilo. Dosavadní Růžičkův kontrakt měl vypršet po sezoně.

Letos se ale změnila vlastnická struktura Slavie a společnost opustila trojice spolumajitelů v čele s Miroslavem Tvrdým, s kterým měl Růžička spory. Jejich odchod byl podmínkou pro setrvání úspěšného kouče v klubu.

Růžička, který dovedl reprezentaci k dvěma triumfům na mistrovství světa, se Slavií vyhrál dvakrát extraligu a třikrát skončil na druhém místě. V uplynulých čtyřech sezonách Slavia hrála nejméně v semifinále, což se žádnému jinému celku nepodařilo.

V průběhu současného angažmá jej několikrát lákaly i kluby z Kontinentální ligy. Intenzivně se o něj zajímaly například Petrohrad nebo Omsk, který mu v dubnu předložil konkrétní tříletou smlouvu. Růžička se ale rozhodl zůstat ve Slavii.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín