Hlavní obsah

Růžička oznámil další pětiletku ve Slavii, ta poté porazila Boleslav

PRAHA

Boj o naději vyhráli domácí. V předehrávce 29. kola hokejové Tipsport extraligy Slavia porazila Mladou Boleslav 4:3. Slávisté šli do utkání jako dvanáctý tým tabulky, hosté poslední. Souboj o body, které přiblíží jednoho k desítce, která znamená předkolo play-off. Proti sobě se postavil nejhorší domácí tým a druhé nejhorší mužstvo z venkovních kluzišť co do počtu nasbíraných bodů. Nakonec brali tři body domácí, o kterých rozhodl gól Jana Alinče v přesilovce.

Foto: Vondrouš Roman, ČTK

Brankař Slavie Miroslav Kopřiva se raduje po vítězném utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Nejdéle sloužící kouč v extralize u jednoho týmu v řadě nyní prožívá jedno z nejtěžších období. Na střídačce Slavie stojí Vladimír Růžička jedenáctou sezónu, dalších pět let by měl ještě přihodit.

„Dohodli jsme se na jednání představenstva klubu, že zůstanu minimálně dalších pět let ve Slavii a podepíšu dlouhodobý kontrakt. Teď už zbývá jen doladit detaily,“ oznámil v pondělí Růžička na klubovém webu před utkáním s Mladou Boleslaví.

Slavia se po týdenní pauze vrátila do extraligy. Za první třetinu sehrála čtyři přesilovky, ale žádnou nevyužila. Do šancí se přitom dostali Vondrka, Sim a Alinč, ale brankář Hübl v oslabení nekapituloval.

Antonín Dušek (uprostřed) střílí gól Slavie v utkání s Mladou Boleslaví.foto: ČTK/Vondrouš Roman

Jeden gól přece jen padl, v 11. minutě se domácí dočkali při přečíslení. Kůrka našel přesně přes obránce Alinče, a ten si připsal zahajovací gól kutkání. Velké oslavy se ale hráči nedočkali, mikulášská nadílka v podobě záplavy fanoušků se nekonala. Do O2 areny přišlo 2235 platících. Kdo přišel, viděl i předání dresu s číslem 800. Slávistický obránce Pavel Kolařík právě tolik utkání odehrál v extralize.

Bitka na konci druhé třetiny

Ve druhé třetině padly čtyři góly. A vždy na přeskáčku. Domácí se trefili pokaždé při hře čtyři na čtyři. Mezi střelce se zapsali Sklenář a Dušek. Na druhé straně dvakrát snižoval Balaštík, a to vždy v přesilové hře. Jednou v klasické, podruhé ve dvojnásobné. Po čtyřiceti minutách hosté prohrávali 2:3.

Pěstní souboj Jakuba Krejčíka (vlevo) ze Slavie a Milana Mikulíka z Mladé Boleslavi.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Největší rozruch fanoušci zažili sedmnáct sekund před koncem druhé části. Domácí Krejčík a hostující Mikulík předvedli pěstní vložku, ve které zvítězil slávista. S nimi na trestnou lavici šli další tři hráči - jeden ze Slavie, dva z Boleslavi.

Vlastní gól Slavie přinesl srovnání

Kuriózně Boleslav srovnala na začátku třetí dvacetiminutovky. Domácí obránci Kuboš s Vašíčkem si rozehráli puk před svoji brankou, ale ten přeskočil hokejku druhého jmenovaného a puk skončil v brance. Srovnání skóre na 3:3 nezabránil ani překvapený brankář Kopřiva. Gól rozhodčí připsali Vrbatovi.

Osm sekund z přesilovky stačilo Slavii, aby v 53. minutě šla zase do vedení. Kadlec přihrál a Alinč zkušeně nastavil hokejku, tečovaný puk zaplul za záda boleslavského gólmana Hübla.

Hosté zkusili hru bez brankáře, vzali si i oddechový čas v šedesáté minutě, ale gól už nepadl, Boleslav prohrála a odjela bez bodu.

Slavia - Mladá Boleslav 4:3 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Alinč (Kůrka, Vondrka), 24. Sklenář (Vašíček, Kalus), 38. Dušek (Roth, Krenželok), 53. Alinč (Kadlec, Vondrka) - 28. Balaštík (Podkonický, Žabka), 39. Balaštík (Vrbata, Hay), 43. Vrbata. Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 11:13, navíc Bahenský a Podkonický (oba MB) 10. minut OT. Využití: 1:2. Diváci: 2235.
M. Kopřiva - Kadlec, Šulc, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík, Vašíček - Kůrka, Alinč, Vondrka - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Sim, Dušek, Krenželok - Kalus, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
J. Hübl - Hay, Baldwin, Žabka, Drábek, Rýgl, Koma, Mozík - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Cetkovský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Hrdel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: