Hlavní obsah

Vašíček okořenil návrat do Slavie kuriózním gólem a třikrát zahřátou lavicí hanby

Libor KalousSport.cz

Hop, skok a gól. Vlastní gól hokejistů Slavie a Mladá Boleslav srovnává ve třetí dvacetiminutovce na 3:3. Žádný vtip. Obránce Jiří Vašíček nezpracoval přihrávku od Petra Kuboše a poskakující puk překvapil i brankáře Miroslava Kopřivu. V tu chvíli domácí střídačka nevěřícně zírala, co se stalo. „Doufám, že mám vybráno,“ nechtělo se Vašíčkovi po zápase moc mluvit. Pondělní duel byl pro něj celý hektický.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Jiří Vašíček si pondělní utkání protrpěl.

Článek

Vašíček se vrátil do sestavy poté, co ho trenér Vladimír Růžička vyřadil. Urostlý a obětavý bek, který skočí do střely, když je třeba, ale proti Boleslavi prožil šedesát minut, na které nezapomene. Nešťastný gól, třikrát na trestné lavici, a to vše při návratu do základu.

„Je to těžký, doufám, že se do herního tempa zase dostanu, protože člověk nad tím hodně přemýšlí a říká si, že už to musí být lepší. Dneska půlka zápasu byla kvalitnější, ale pak přijde takový gól, tři vyloučení, to člověka trochu srazí dolů,“ přiznal zkušený zadák, který ani po výhře 4:3 nerozdával úsměvy. Vlastní gól bude mít ještě dlouho v paměti.

„V podstatě jsme si to dali do kyvadla, s tím, že mi to Petr vrátil, já jsem zvedal hlavu, abych se podíval, kam budu nahrávat a puk mi skočil přes hokejku, vůbec jsem se ho nedotkl. Bohužel Mírovi to taky někde prošlo. Smolný gól. Asi tam byl nějaký hrbol,“ vysvětloval třicetiletý obránce, který ve Slavii hraje už šestou sezónu. Po Boleslavi si mohl nakonec oddychnout, slávisté získali tři důležité body v boji o play-off.

Kluci mu pomohli

„Je pravda, že jsem za to hodně šťastný. Kdybychom zápas ještě měli ztratit, tak by mě to mrzelo ještě víc. Jsem rád, že kluci v přesilovce dali gól,“ děkoval směrem k Janu Alinčovi, který sedí v šatně proti němu.

Vašíček doufá, že podobná jobovka ho už nepotká, jednu takovou už ve Slavii zažil, ale tenkrát jen přihlížel kuriozitě při vyřazovacích bojích, jak se nechtěnými hrdiny stali Červenka se Slobodou. „Říkal jsem si, že takový gól zažiju jednou za život, ale teď jsem v tom figuroval já. Doufám, že mám vybráno, maximálně, že si ho dá soupeř."

"Byl jsem z toho psychicky špatný, vrátil jsem se do sestavy, chtěl jsem klukům i sobě pomoct, protože mé výkony nebyly podle představ. Pak se namotám k takovému gólu,“ sypal si poněkolikáté na hlavu Vašíček popel, který teď zažene nesnáze z hokeje doma.

„Mám malého syna, budu zapomínat s ním. Člověk ale potom přijde na led a přemýšlí o tom. Každý kdo hrál hokej, tak si to musí v kariéře zažít. Já to mám teď, kluci se mi snaží pomoct. Říkají, že si z toho nemám dělat hlavu. Je to od nich hezký, za to jsem jim vděčný. Až bude lepší období, tak bude srandiček více, ale už ne takový gól,“ vyslal zjihlý a přepadlý obránce prosbu do světa.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice