Hlavní obsah

Růžička poslechl srdce, zůstává u rodiny, na kterou je pyšný. Ve Slavii

Libor KalousSport.cz

Nezradil, zůstává tam, kam patří jeho srdce. Odmítal nabídky ze zahraničí, vzal si čas na rozmyšlenou a řekl, že má jasno. Trenér Vladimír Růžička si po jedenácti letech v hokejové Slavii přidá dalších pět navrch. Dělá v klubu vše, ale on to tak chce, baví ho to a je šťastný. „Řekl jsem, že se rozhodnu do prosince, tak jsem se rozhodl. Teď postavíme smlouvu, nemám důvod odcházet,“ řekl Růžička po utkání s Mladou Boleslaví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Vladimír Růžička se po jedenácti sezónách ve Slavii upíše klubu na dalších pět let.

Článek

Proč zvítězila Slavia? Řekl jsem, že pokud tady budu spokojený, tak chci být tady. U nás si nedovedu představit, že bych stál na jiné střídačce než na slávistické.

A co zahraničí? Nejsem přesvědčený, že bych byl šťastný. Potřebuju, aby mě práce naplňovala, abych byl spokojený. Na Slavii dělám všechno. Kromě áčka mládež, řídím si všechno, jak já ze sportovní stránky potřebuji a hrozně mě to baví.

Občas toho je hodně, ne? Taky si někdy řeknu dost, den, dva si orazím a nabiju se, ale pak jedu zase dál. Nevím, jestli by mě naplňovalo, kdybych se staral o jedno A mužstvo a měl jinak celý den volno.

Není to i tím, že jinde byste musel někoho poslouchat, tady velíte sobě, máte autoritu? Myslím, že by to určitě nebyl problém. Když jsem nastoupil do Slavie, tak jsem musel také všechny poslouchat, ale pak si vydobudete nějaké postavení a už je to jiné. Pro mě je strašně důležité, že tu dělám se super lidmi, a i když se nám třeba výsledkově nedaří, cítím obrovskou důvěru. A za ni jsem hrozně vděčný.

I nyní, když Slavia je u dna tabulky? Taky bych si představoval, že budeme pracovat s mnohem silnějším mužstvem a hrát o titul, ale takové ambice, abych musel hrát každou sezónu o titul, to nemám.

Občas to jsou nervy...foto: Právo/Jan Handrejch

Drží vás ve Slavii rodinné prostředí? Jsem hrdý na to, že i když jsme v Praze, tak jsme rodinné prostředí vybudovali. Za to jsem hrozně rád, že jsme taková větší rodina. To je další věc. Nedokážu si vůbec představit tohle opustit. Jsem na Slavii pyšný.

Zápasy a výsledky prožíváte stále výživně? Vždy jsem je prožíval, ale koukám na to také střízlivě s tím, na co máme. Nemůžeme mít velké oči. Koukám střízlivěji než před lety, kdy jsme mužstvo měli napumpované a brali sem kde koho.

Stále budete věřit mladým a učit je? Pořád budu sázet na mladé, s těmi se samozřejmě hraje lépe, když jste okolo šestého místa, než když hrajete dole, protože ta nervozita kolem musí na kluky padnout, ale kluci bojují, nemám jim co vytknout. Potřebujeme nyní bodovat více za sebou. Ještě jsme snad v sezóně neudělali šňůru tří, čtyř výher za sebou. Ono to pak začne naskakovat.

I s novými posilami, které se osvědčily? Hlavně zkušenost nám pomohla. Tihle starší hráči mají obrovskou zkušenost a tu nelze nahradit ze strany kluků, kterým je třiadvacet. Nemají toho samozřejmě tolik odehráno jako devětatřicetiletý Honza Alinč. Nebo Michal Vondrka (29). To jsou hráči, kteří podrží puk a nezmatkují, neblázní. To nám chybělo.

Chystáte další změny? Ještě je to otevřené, může být plno změn. Sim je tady (z Pardubic) do 18. prosince, uvažujeme co dál. Jsou v jednání další Kanaďané, možná dojde i k nějakým výměnám, takže uvidíme. Až to přijde, tak to přijde. Teď nás v pátek čekají České Budějovice, pak je Litvínov a devět dnů reprezentační přestávka, uvidíme.

Reklama

Související témata: