Hlavní obsah

Fanoušci mají na svůj názor právo, glosuje Ručinský protesty publika

V hokeji toho zažil hodně. I trenérské výměny. Nyní kapitán Vervy Litvínov a zkušený útočník Martin Ručinský poznává, jaké to je, když se proti představitelům klubu postaví jeho fanoušci. Ti při zápase s Českými Budějovicemi dávali třeba transparentem „Amatéři ve vedení“ najevo nesouhlas s odvoláním dřívějšího kouče Vladimíra Kýhose. A svou kritiku směřovali i na adresu sportovního manažera Jiřího Bubly.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Martin Ručinský

Článek

V první třetině bylo na stadiónu nezvyklé ticho. Jak jste tenhle divácký protest vnímali?

Pro nás je nepříjemné, když nám lidi nefandí. Taková atmosféra našemu výkonu neprospěla. Zvlášť v Litvínově to bez fanoušků nejde. Jsme zvyklí na obvyklý rachot, který nás žene dopředu. Až od druhé třetiny se to zlepšilo.

Vyčítáte fanouškům jejich reakci?

Mají samozřejmě právo vyjádřit svoje pocity a názory. Ale jak říkám, jsme raději, když nás povzbuzují. Hlavně kvůli tomu, že doma jsme i díky přízni fanoušků byli v této sezóně určitě silnější, než venku.

Jak se díváte na celou kauzu, která vznikla poté, co je na střídačce trojice ve složení: vedoucí realizačního týmu Jiří Šlégr, trenér Jiří Kučera a asistent Viktor Lukeš?

Hokej je naše práce. Jsme jenom hráči. Máme svoji kabinu a soustřeďujeme se jen na to, co máme dělat. Teď nás zajímá především úterní zápas ve Vítkovicích, kde se pokusíme zabodovat, jako se nám to povedlo už pod novým trenérským vedením minulý týden v Karlových Varech.

Reklama

Související témata: