Hlavní obsah

Nedvěd hrál týden po operaci čelisti, dal gól, ale Liberec prohrál

LIBEREC

Nastoupil, tygří dres s číslem 93 nezůstal v šatně na ramínku. Petr Nedvěd po devíti dnech co mu puk zlomil čelist, naskočil po operaci zpátky do extraligy. Žádné týdny čekání. Umělohmotný kryt mu chránil celý obličej. Liberec v 29. kole extraligy ale prohrál se Spartou 1:2 v prodloužení. Jedna z největších hvězd soutěže se bodově prosadila, vstřelila jeden gól. Souboj prvního se třetím vyzněl pro hosty, 34 sekund před koncem nastavení rozhodl Yorick Treille.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd s maskou, která kryje jeho operovanou čelist.

Článek

První třetinu vyhráli hosté, v 5. minutě využil přesilovku Petr Ton, nejproduktivnější hráč Sparty. Více branek hokejisté nedokázali vstřelit.

Nedvěd, který svým rozhodnutím podstupoval riziko zhoršení zdravotního stavu, ale příliš nedbal možným následkům. V zahajovací třetině dosáhl na jedenáct střídání, jednou vystřelil a dvě kompletní přesilovky si bez šestnácti sekund odpracoval celé.

Jediným kazem bylo jeho vyloučení, které Sparta dokázala využít už po dvanácti sekundách. Jinak si spoluhráče dirigoval, debatoval i s rozhodčími. Na první pohled se od ostatních hráčů lišil jen celoobličejovým krytem. Ten měl i sparťanský obránce Jan Hanzlík, který přišel v úterním derby o dva zuby a měl sešitou bradu.

Nedvěd na Spartu letos umí

V prostřední části žádný gól nepadl, dvě velké šance měl Petr Tenkrát, ale Marek Pinc si vždy poradil. Jednu střelu si připsal v početní výhodě i Nedvěd, ale také neuspěl. Pokud domácí hráli přesilovku, on vždy ji sehrál téměř celou. Ostatní kolem něj střídali, on zůstával, celkem si v této části připsal devět střídání.

Bez svého kapitána, který ve čtvrtek oslaví čtyřicet let, Tygři sehráli čtyři zápasy a vůbec se jim nedařilo. Jen jednou vyhráli a dosáhli na skóre 4:11. Po čtyřiceti minutách se Spartou byli bez gólu a prohrávali. Přitom v této sezóně se devětatřicetiletému útočníkovi na sparťany daří. Ve dvou zápasech vstřelil dva góly a na čtyři přihrál.

Kapitán srovnal na 1:1

Ve třetí dvacetiminutovce se 4646 fanoušků gólu dočkalo až v 53. minutě. Na 1:1 srovnala nejsledovanější osoba utkání. Lukáč Krejčík přihrával a Nedvěd se zapsal mezi střelce. Hlasatel oznámil, že gól vstřelil liberecký Terminátor.

O výhře Sparty rozhodl 34 sekund před koncem prodloužení Yorick Treille.

Nedvěd v závěrečné třetině odehrál osm střídání, ale jeho návrat nepomohl Tygrům k výhře.

Liberec - Sparta 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 52. Nedvěd (Krejčík) - 5. Ton, 65. Treille (Foster, Sersen). Rozhodčí: Hribik, Smitka - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 4646.
Pinc - Čakajík, Výtisk, Trončinský, Ulrych, Derner, Štich, Holub - Bulíř, P. Nedvěd, Bartovič - Kudrna, Vak, Špaček - Bárta, T. Urban, Vantuch - L. Krejčík, Bortňák, Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Sparta: Pöpperle - Milam, Sersen, Philipp, D. Kočí, Jan Hanzlík, Krstev, Kasík, Kučný - Jánský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Žálčík, Pacovský, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata: