Hlavní obsah

Ještě jsme do toho kopli, těšilo Dudu po famózním obratu Plzně s Kometou

BRNO

Prohrávali už 1:4, avšak nakonec si odvezli z extraligového duelu v Brně dva body. Plzeňští hokejisté famózně zachránili mohutným finišem utkání, které se zdálo být pro ně už téměř ztracené. Tři minuty před koncem řádné hrací doby vynutil Marušák vyrovnávací trefou prodloužení a v penaltovém rozstřelu poté uspěl jako jediný útočník Radek Duda.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Ondřej Kratěna (uprostřed) oslavuje s plzeňskými spoluhráči gól v Brně

Článek

„Smekám před naším týmem. Už to vypadalo, že nás nic nespasí. Řekli jsme si ale, že do toho ještě pořádně kopneme. To, co jsme dokázali, se nepodaří každý den. I soupeř na to bude určitě dlouho vzpomínat. První vzájemný zápas jsme v Brně na samostatné nájezdy prohráli, teď jsme mu to oplatili,“ zářil Duda.

O málokdy vídaný obrat se dvěma góly na přelomu druhé a závěrečné třetiny zasloužil také další plzeňský forvard Jan Kovář. „Moc děkuju Havířovi s Dudou, kteří pro mě obě branky vymysleli. Jsem strašně spokojený,“ lebedil si.

Dvojnásobný důvod k radosti měl i plzeňský obránce František Kaberle, který zažil vítězný návrat po dvouměsíční pauze způsobené zraněním. „Vezeme si dva body a žebra drží. Přečkal jsem v pohodě i pár nárazů. Herně to ještě nebylo ono, ale hlavně že jsem utkání dokončil zdravý,“ radoval se.

Kometa poprvé nastoupila bez kapitána Hubáčka, jehož odlákala lukrativní nabídka do Finska. Dlouho ovšem nebyla jeho absence znát. Jenže závěr tradičně nezvládla a poněkolikáté už přišla v posledních minutách o takřka jisté body. „Jak nás Plzeň dostala pod tlak, bylo zle. Momentálně se hrozně trápíme,“ smutnil gólman Sasu Hovi.

Brněnskému kouči Zdeňku Venerovi nebylo vůbec do řeči. „Na tyhle zbytečné ztráty bychom mohli v boji o play off doplatit,“ trápilo ho.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice