Hlavní obsah

Hokejisty Komety Brno posílil slovenský útočník Dávid Bondra

Slovenský hokejový útočník Dávid Bondra se stal posilou Komety Brno. Osmadvacetiletý syn mistra světa z roku 2002 a dvojnásobného nejlepšího střelce NHL Petera Bondry naposledy působil v KHL v dresu čínského Kunlunu. Smlouvu podepsal do konce sezony s opcí na další.

Foto: Profimedia.cz

Dávid Bondra se stal posilou Komety Brno

Článek

"S Dávidem počítám na oslabení. Čísla ubráněných přesilovek, co teď máme, nejsou podle našich představ. Trošku taky potřebujeme přitvrdit, a pokud se uzdraví Dan Rákos, tak Dávid by měl i s ním tuhle činnost zvednout," řekl klubovému webu majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

Bondra reprezentoval Slovensko na posledních dvou mistrovstvích světa v letech 2018 a 2019. Do Evropy se po působení na Michigan State University v NCAA přesunul v roce 2016 a tři roky hrál za Poprad. Loni zamířil do Kunlunu, za který v KHL odehrál 33 utkání a zaznamenal dvě branky a tři asistence.

"Jsem rád, že jsem získal zkušenosti v KHL, což je velmi kvalitní liga. Potřeboval jsem ale změnu a dostal nabídku od Brna, která se neodmítá. Moc se na Kometu těším," uvedl Bondra. O české extralize má dobré informace. "Už když jsem byl v Popradu, volali jsme si s Markem Čiliakem a ptal jsem se ho na Brno a na vaši soutěž. Věřím, že mi tato soutěž bude sedět a vyhovovat. Chci mužstvu co nejvíc pomoct," podotkl Bondra.

Škoda, že diváci nemůžou chodit na hokej

Mrzí jej, že si v současné koronavirové krizi nemůže vychutnat vyhlášené brněnské publikum. "Je velká škoda, že na hokej nemohou chodit diváci, fanoušci Komety jsou proslulí. Věřím, že se jich brzo všichni dočkáme. Brno je pěkné město a těším se na to, že tady budu hrát a bydlet," doplnil.

Duely Komety v Litvínově v pondělí a dnes ještě nestihl. "Na ledě jsem byl v pondělí a v úterý zatím sám, ve středu už budu s týmem. Věřím, že v sobotu naskočím proti Českým Budějovicím. Na Vánoce pojedu do Popradu za rodinou, pak se zase vrátím," dodal Bondra.

Reklama

Související témata: