Hlavní obsah

Růžička dál ladí Slavii, s Brnem provedl čtyřsměnu a Vašíček je z toho vykulený

PRAHA

Přestupové rejdy v hokejové Slavii pokračují. A ne jen tam. Z klubu z Edenu do Komety Brno odchází obránce Jiří Vašíček a útočník Tomáš Svoboda. Opačným směrem si zabalí forvard Tomáš Pospíšil a dvoumetrový bek Juraj Valach. "U Vašíčka s Valachem jde o hostování do konce sezóny. To samé teď platí i pro Svobodu s Pospíšilem, v jejich případě ale jednáme i o přestupu,“ řekl pro klubový web generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Je to tak, Jiří Vašíček opouští Slavii

Článek

Slávisté prožívají jednu z nejtěžších sezón v nejvyšší soutěži, a tak vymýšlí, co jim pomůže. Podobný vzduch dýchá i Kometa, která je jedenáctá a v minulých dnech ji opustil Petr Hubáček, který zamířil do zahraničí.

Slavii patří dvanáctá příčka a má jen o dva body méně než Brno. Oba kluby tuší, že nastává čas, kdy musí začít sbírat pravidelně body, jinak jim hrozí, že play-off v sezóně 2011/2012 zůstane jen snem. Proto přichází čas na oživení mužstva.

"Slavia ani my na tom nejsme dobře. Chybí nám spokojenost s dosavadními výsledky. Tento pohyb může pomoci všem stranám. Věkově i produktivitou jsou na tom Svoboda i Pospíšil stejně. Od Vašíčka si slibuji, že nám svými zkušenostmi pomůže," okomentoval pro klubové stránky Komety situaci trenér Zdeněk Venera.

Pospíšil už ve Slavii hrál, nyní je nejproduktivnějším hráčem Komety. V případě Valacha se pražský klub dočká příchodu stokilového a 202 centimetrů vysokého obránce. "Pospíšila jsem hodně chtěl, byl jsem za něj ochoten obětovat téměř cokoli,“ přiznal Růžička.

Pohled Jiřího Vašíčka a vykulení spoluhráči
"Dozvěděl jsem se to dneska po tréninku, kdy si nás (se Svobodou) k sobě Růža zavolal a řekl nám to. Nepočítal jsem s tím, nečekal jsem to. Zvlášť proto, když jsem se nedávno někde dočetl, že žádná výměna nepřichází v úvahu. Spoluhráči z toho byli vykulení stejně jako já. Na druhou stranu je to pro mě výzva. Sezóna zatím z mé strany není podle představ, nejsem se sebou spokojený. Psychicky mě to užíralo. Řadu kluků v Kometě znám, někteří z nich prošli Slavií. Jedna z prvních věcí, která mě hned napadla, jsou vynikajicí fanoušci Komety a skvělá atmosféra."

Do Slavie jde obr Valach

Tomáš Svoboda patří zase mezi nejlepší trojici střelců ve Slavii, zadák Jiří Vašíček je znám svojí obětavostí, ale jeho poslední nevyrovnané výkony mu patrně pomohly ke změně hokejové adresy. "Jirkovi se poslední dobou nedařilo, nemůže se dostat do formy, jakou měl v minulé sezóně. Proto jsme se rozhodli ho vyměnit za Valacha, což je vysoký a důrazný zadák, navíc pravák. Věřím, že nám hodně pomůže," slibuje si změnu k lepšímu Růžička.

Už před touto výměnou na Slavii trenér Vladimír Růžička míchal s týmem. Z Finska přišel Michal Vondrka, z Pardubic na hostování Jonathan Sim, z Liberce Antonín Dušek a z prvoligového Ústí nad Labem vypomáhá zdatně zkušený Jan Alinč.

Reklama

Související témata: