Hlavní obsah

Dobře pracujeme a štěstí nám jde naproti, komentuje manažer Zajíc tažení Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na druhém místě tabulky extraligy figurují hokejisté Českých Budějovic. Mají stejně bodů jako vedoucí Sparta. „Je pěkné se pohybovat nahoře, ale udržet si formu až do finiše bude těžké,“ říká sportovní manažer budějovického klubu Josef Zajíc v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic mají důvod k radosti.

Článek

V čem tkví současná síla vašeho mužstva?

Myslím, že i v zápasech, kdy jsme nehráli tak dobře jako v jiných duelech, jsme měli štěstí a naplno jsme bodovali. To je právě faktor, který nám hodně pomohl. Říká se, že kdo dobře pracuje, jde mu štěstí naproti, a tahle fráze na nás docela sedí. Dalším atributem jsou výkony brankáře Jakuba Kováře.

Vnímáte aktuální postavení v tabulce?

Pro nás je důležité, že se prezentujeme úspěšnými výsledky, a jestli jsme během prosince druzí nebo třetí, není tak důležité. Čím jste výš, je to ale příjemnější. Pořád přitom víme, že máme co vylepšovat. Třeba přesilovky.

Jak vás potěšilo, že nemusíte uvolňovat hráče pro reprezentaci?

Byla domluva, že pokud jako klub postoupíme do finálového turnaje European Trophy, budeme mít k dispozici hokejisty, kteří by připadali v úvahu i pro reprezentaci. Klíčovými postavami jsou pro nás kromě brankáře Jakuba Kováře i útočníci Aleš Kotalík a Milan Gulaš, patřící rovněž do reprezentačního výběru.

Jaké budete mít ambice ve Vídni?

Chceme být co nejúspěšnější. První kolo play-off hrajeme s Jokeritem Helsinky. Od toho se bude všechno odvíjet.

Pojďme ještě k budějovickému kádru. Ten je tak silný, že jste si dovolili pustit po Mikeskovi do Varů i Pletku do Plzně. Co vy na to?

Pletka nebyl u nás tolik vytěžovaný. Proto šel na měsíční hostování. Předpokládám, že 23. prosince nám dají Plzeňští vědět, jestli o něj budou mít zájem i nadále.

Uvažujete o posilách?

Máme vlastní hráče v první lize, konkrétně v Písku nebo v Třebíči. Takže je kam sáhnout pro různé alternace. Ale nezastírám, že někoho hledáme. Mohl by to být hráč s uznávaným jménem. Ale to je tajné (smích).

Reklama

Související témata: