Hlavní obsah

Třinec nedal gól a podlehl doma nejtěsnějším rozdílem Zlínu

TŘINEC

Jediný gól Pavla Kubiše rozhodl v utkání 30. kola extraligy o výhře hokejistů Zlína v Třinci 1:0. Páteční vítězství nad úřadujícím domácím mistrem skvělým výkonem podpořil brankář Luboš Horčička, který si podruhé v sezoně užil radost z čistého konta.

Článek

I bez osmi marodů se Třinec do soupeře od úvodního vhazování zakousl s chutí. Celou první třetinu diktoval tempo hry, ale někdejší gólman Ocelářů Horčička byl k nepřekonání.

Už ve třetí minutě ho po švihu Ostřížka zastoupila tyčka, v šesté minutě si na něm vylámal i Klimenta, který v posledních kolech sází gól za gólem. Neujala se ani dorážka Orsavy. Přes trvalou převahu se domácí střelecky nemohli prosadit.

Zlín se v první části připomenul jediným, zato nebezpečným výpadem Čajánka, který v oslabení vypíchl puk ve středním pásmu Zíbovi, ale ze sóla Vojtka neprostřelil.

Třinecký tlak se vypařil ve druhé třetině. Hosté v ní začali lépe bruslit a zmenšili domácím místo pro útočné manévry. To nic nezměnilo na tom, že Horčička dál deptal mistra spolehlivým výkonem. Kumšt předvedl i v 34. minutě při gólové příležitosti Polanského.

Bezgólovým stavem tak nakonec jako první pohnuli hosté, kterým těsně poté vyšel brejk a Kubiš po ideální příhře Holíka zblízka skóroval.

Ani v závěru nezůstal Zlín nic dlužen pověsti s výtečnou obranou a Třinec držel na distanc. Disciplinovanou hrou soupeře nepouštěl ani do přesilovek, a když, domácí v nich byli bezzubí.

Horčička zlikvidoval jen několik skrumáží a přečkal i závěrečnou power play Ocelářů, která byla navíc umocněna přesilovkou. Posledních pět sekund musel Zlín bránit dokonce ve třech proti šesti, ale domácí jeho branku neohrozili.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 36. Kubiš (Holík, Čajánek). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 3437.
Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Richter, P. Hořava, Lojek, Hudec - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Orsava, Peterek, Klimenta - Kohn, Polanský, Chovan - Havel, Ostřížek, McGregor - od 41. navíc Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Galvas, Zámorský, Lučka - Důras, Leška, Čajánek - Ondráček, T. Sýkora, Köhler - Kubiš, Holík, Veselý - Finsterle, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec