Hlavní obsah

Kladno doma opět vyhrálo, Karlovy Vary porazilo 4:1

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili v pátečním 30. kole extraligy Karlovy Vary 4:1 a potvrdili, že se jim v domácím prostředí daří. Před svými fanoušky vyhráli popáté za sebou. Západočeši, kteří jsou i nadále předpolední, naopak potvrdili postavení nejhoršího týmu na kluzištích soupeře.

Článek

Energie nastoupila se čtyřmi kompletními pětkami, ale úvodní část hry patřila jednoznačně partě kolem Patery a spol. Přesto se do vedení dostali hosté. Gólman Salfický našel na útočné modré Kumstáta, jehož střelecký pokus byl spíše z kategorii propagačních, ale překvapivě puk proklouzl brankáři Cháberovi za záda.

Radost karlovarských hráčů však netrvala dlouho. Bicek ujel hostující obraně, byl faulován Američanem Gawryletzem a rozhodčí nařídili trestné střílení. A Bicek si s výhodou poradil parádně, Salfickému poslal puk mezi betony.

Svěřenci trenéra Baďoučka začali druhou části aktivně, ale po půldruhé minutě se domácí prakticky poprvé dostali před hostující svatyni a Kalla svým čtrnáctým gólem v sezoně potvrdil střeleckou pohodu.

Karlovarští hráči se snažili srovnat, ale několik šancí nevyužili, z nich zvláště Skladaného šance při přesilové hře byla hodně velká. Ovšem slovenský útočník nedokázal přehodit Cháberovu hokejku.

Očekávané drama poslední části se nekonalo. Kladenský Martin Látal se dostal šťastně k odraženému puku a prázdnou branku nemohl minout. Paradoxně mu přitom přihlížel na ledě jeho bratr Jan v karlovarském dresu. Inkasovaný gól definitivně zlomil odpor hostí. Výhru domácích podtrhl Hovorka, kterého ideálně našel Kalla.

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Bicek z trest. střílení, 22. Kalla (Hovorka), 47. M. Látal, 52. Hovorka (Kalla) - 10. Kumstát (Salfický). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Bejček, Charvát. Vyloučení: 3:3, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 2461.
Kladno: Chábera - Majeský, J. Drtina, Kameš, Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Melka - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Bílek, Knotek, M. Látal - Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Karlovy Vary: Salfický - Gawryletz, Gřegořek, J. Látal, Gulaši, Přindiš, Mocek, Prošek, Rohan - Kumstát, Pech, Košťál - Skladaný, Mikeska, Skuhravý - Zucker, Zaťovič, Dej - Vachovec, Klíma, Kuběna. Trenéři: Baďouček a Pešout.

Reklama

Související témata: