Hlavní obsah

Zlín vyfasoval šestku od Pardubic, Plzeň vyhrála v Budějovicích

PRAHA

Hokejová Tipsport extraliga má za sebou téměř kompletní 31. kolo. Mistrovský Třinec prohrál po nájezdech na ledě poslední Mladé Boleslavi, Pardubice si zastřílely ve Zlíně, když za 68 sekund nasázely tři góly. Litvínov v boji o elitní desítku pro play-off přehrál Slavii. Utkání Českých Budějovic a Plzně rozhodlo prodloužení, hosté slavili po výhře 3:2. V pondělí dohrají závěrečné klání 31. kola Vítkovice s Kladnem.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Dominik Pacovský ze Sparty (vlevo) střílí druhý gól do branky brněnského gólmana Sasu Hoviho, vpravo Jiří Vašíček z Brna.

Článek

Souboj dvou v poslední době trápících se týmů byl k vidění v Karlových Varech, nakonec po šedesáti minutách vyhráli domácí. Ti sice prohrávali v první třetině, ale i díky dvěma gólům Kumstáta Energie po čtyřiceti minutách vedla 3:1. Ve třetí části se mezi střelce zapsal už jen karlovarský Košťál a Liberec po skóre1:4 prohrál už pátý zápas v řadě.

Během prvních dvacet minut se fanoušci ve Zlíně gólu nedočkali, ale prostřední třetina byla úplně jiného rozmaru. Hráči se nemýlili celkem sedmkrát, ale domácí diváci moc radosti neměli. Pardubičtí vstřelili pět gólů. Z toho hosté za 68 sekund nasázeli domácím tři góly. Ve třetí dvacetiminutovce se Zlín nevzpamatoval z přídělu, mezi střelce se zapsal už jen Starý a Pardubice vyhrály 6:2.

Ondřej Veselý ze Zlína (vlevo) zastavuje pardubického Lukáše Radila.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Sparta v pátek odjela z Pardubic s ostudou, ale v Brně se po debaklu oklepala. První třetinu vyhrála 2:0, ve druhé části se mužstva rozešla nerozhodně, nikdo nedokázal skórovat. Kometa se dočkala úvodní trefy ve 44. minutě, když na 1:2 snížil Čermák, ale tím střelecké představení na ledě Komety ustalo a hosté si odvezli tři body za výhru 2:1.

Boj Litvínova se Slavií byl zápasem, kde šlo o hodně. Domácí bojují o udržení v desítce, hosté zase o přiblížení se k této metě. Po dvou třetinách měly týmy k výhře stejně daleko, skóre ukazovalo stav 2:2. Slávisté dvakrát vedli. Chemici pokaždé srovnali, ale ve třetí dvacetiminutovce se trefil už jen Hujsa a připsal domácím tři body do tabulky.

Kouč Slavie Vladimír Růžička musel skousnout další porážkufoto: Právo/Jan Handrejch

Poslední Mladá Boleslav vyhrála proti mistrovskému Třinci první třetinu 2:1. Druhá část patřila hostům, kteří si připsali jednu trefu, po čtyřiceti minutách byl stav 2:2. Stejně tak po šedesáti i pětašedesáti. O dělbě bodů musely rozhodnout až samostatné nájezdy. A vše určil domácí střelec Balaštík a Oceláři prohráli na ledě posledního mužstva 2:3 po nájezdech.

České Budějovice šly do zápasu s Plzní jako první tým extraligové tabulky, šestkrát v řadě vyhrály, ale Plzeň ukončila jejich spanilou jízdu. Pět minut před koncem hosté vedli 2:0, ale Gulaš a poté Kašpařík 22 sekund před koncem třetí třetiny zkazili Indiánům radost - oni dva se postarali o stav 2:2. Ale 21 sekund před možnými nájezdy rozhodl druhou trefou utkání St. Pierre a hosté získali dva body.

Kolo bude uzavřeno pondělní dohrávkou mezi Vítkovicemi a Kladnem.

Hokejová Tipsport extraliga, 31. kolo:
Karlovy Vary - Liberec 4:1on-line
Branky: 18. Kumstát, 26. Zaťovič, 37. Kumstát, 53. Košťál  - 17. Kudrna
Zlín - Pardubice 2:6on-line
Branky: 28. Hamrlík, 30. Kubiš - 22. Kočí, 32. Koukal, 32. Bartek, 33. Nahodil, 37. Starý, 53. Starý
Kometa Brno - Sparta 1:2on-line
Branky: 44. Čermák - 8. Bližňák, 17. Pacovský
Mladá Boleslav - Třinec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 6. Tomas, 17. Bahenský, 65. Balaštík- 11. Hořava, 21. Hořava
Litvínov - Slavia 3:2on-line
Branky: 29. Černošek, 47. Kubinčák, 52. Hujsa  - 24. Růžička, 37. Micka
České Budějovice - Plzeň 2:3 v prodl.on-line
Branka: 56. Gulaš, 60. Kašpařík - 28. St. Pierre, 37. Andašovský, 65. St. Pierre.
Pondělí (17:30) Vítkovice - Kladnoon-line

Reklama