Hlavní obsah

Mladá Boleslav doma s koučem Novákem opět uspěla, porazila Třinec

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v nedělním 31. extraligovém kole obhájce titulu Třinec 3:2 po samostatných nájezdech. V tabulce poslední Středočeši tak od nástupu kouče Petra Nováka vyhráli i třetí duel v domácím prostředí. V tom dnešním dvakrát vedli, ale vítěznou radost jim přinesl až v nájezdech Jaroslav Balaštík.

Článek

V Mladé Boleslavi se bylo od úvodního buly na co dívat. Hrál se oboustranně rychlý a kombinační hokej, který se musel fanouškům líbit. První velkou šanci otevřít skóre měl hostující Hořava, jehož nenápadný lob skončil na horní tyči domácí branky. Z protiútoku však dostal Bruslařský klub do vedení Tomas, jehož střela skončila "pod víkem" hostující branky.

Domácí mohli brzy zvýšit. Ve vlastním oslabení ujeli Demel s Goertzenem, ale jeho střelu vykopl před brankovou čárou Zíb, který v tu chvíli zaskočil za již překonaného gólmana Vojtka. Hosté nakonec v této přesilové hře stačili srovnat skóre. U pravé tyče se svým důrazem dokázal prosadit útočník Hořava a spravil si tak chuť po své úvodní smůle.

Středočeši ale dokázali ještě do první přestávky strhnout vedení na svou stranu. V úniku byl podražen Bahenský a nařízené trestné střílení proměnil bravurně do levého horního rohu hostující branky.

Úvod druhé třetiny přinesl studenou sprchu pro domácí, když se hned po 52 vteřinách prosadil opět Hořava, který bez problémů dopravil do domácí branky kotouč vykopnutý domácím gólmanem Hüblem po předchozí dělovce Peterka. V dalším průběhu druhé části sílil tlak Ocelářů, ale domácí obrana v čele s gólmanem Hüblem odolávala a skórovat soupeři nedovolila.

Domácí brankář měl i štěstí, když byl v jednom okamžiku překonaný, ale právě jeden z jeho spoluhráčů ho zastoupil na brankové čáře. Radovat se z vedení na konci prostřední části nakonec mohli Středočeši, ale Podkonickému stála při jeho střele v cestě pravá tyč.

Tempo hry bylo i ve třetím dějství velmi rychlé, hra měla spád a málo se přerušovalo. V celém zápase nakonec bylo celkem pouze pět vyloučených hráčů, hra přitom nepostrádala tvrdost. Rozuzlení nakonec před vypršením základní hrací doby nepřišlo, i když hosté měli jedinečnou šanci strhnout vedení na svou stranu, když byl při svém průniku nedovoleně atakován Orsava. Nařízené trestné střílení ovšem na rozdíl od Bahenského neproměnil. Body se tedy nakonec v základní hrací době dělily.

Prodloužení už žádný vzruch nepřineslo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich zářili především oba gólmani, kteří nenechali v sedmi sériích nikoho vyniknout. Až v osmé sérii protrhl střeleckou smůlu domácí Balaštík a vystřelil svému týmu druhý bod navíc.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Tomas (Balaštík), 17. Bahenský z tr. střílení, rozhodující nájezd Balaštík - 11. M. Hořava (Peterek), 21. M. Hořava (Peterek). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Pouzar, Rozlílek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 2980.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Baldwin, Žabka, Drábek, Čížek, Koma, Rýgl - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Cetkovský, Tomas - Svačina, Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Hrdel - Jiránek. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Třinec: Vojtek - Lojek, Hudec, Hrabal, Zíb, Richter, P. Hořava, Bolf - Klimenta, Peterek, M. Hořava - D. Květoň, Bonk, Kohn - Orsava, Polanský, McGregor - Havel, Ostřížek, Mičulka - od 21. navíc Chovan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: