Hlavní obsah

Pardubický týden snů. Gólové rychlopopravy a přežitá vlastní smrt

PRAHA

Od neděle do neděle a v Pardubicích mohou psát do hokejové kroniky o hodně povedeném týdnu. Čtyři zápasy, plný počet bodů, třiadvacet vstřelených gólů, pět inkasovaných a v každém zápase se našla gólová rychlopalba, která protivníka zlomila, a to definitivně. Pár sekund, které otřásly sebevědomím soupeře.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Radost hokejistů Pardubic po vstřelené brance Spartě.

Článek

Vše začalo minulou neděli v Pardubicích, kam přijel Liberec. Domácí vyhráli 5:1, když poslední dva góly přidali ve třetí dvacetiminutovce během šestačtyřiceti sekund. Tygři už poté moc nekousali, žádný gól nedali.

Ve středu tým z východu Čech zavítal do Karlových Varů a odvezl si pohodlnou lázeňskou výhru 4:0. V prostřední části o bodech rozhodly tři přesné trefy během šesti minut. Kvapík, který byl jen slabým odvarem dvou následujících klání.

Pardubičtí v pátek provedli čistku před svými fanoušky a jako oběť jim padl rival z největších. Sparta zažila takový kolotoč, že se jí ještě cestou do Prahy musela motat hlava - debakl 2:8. První třetina 1:1, druhá třetina 1:1, třetí pardubický uragán, ve kterém domácí vstřelili šest branek. Ale pět jich přidali za 165 sekund! Hlasatel na stadiónu nestačil hlásit, fanoušci slavit a hráči nepřicházeli z údivu.

David Kočí zná své přednosti. foto: Právo/Milan Malíček

„Když zapátrám v paměti, tak jsme s Třebíčí vyhráli v Jindřichově Hradci 32:0. To bylo něco podobného. Na druhou stranu jsou i zápasy, kdy se to nepovede a jste právě na druhé straně, to je hrozný pocit,“ srovnával pro pardubický web útočník Lukáš Nahodil, který zažil v utkání přídavek, ale při něm mu moc do zpěvu nebylo. V extralize jako první stihl poznat ruce obránce a bitkaře Davida Kočího. Sparťan 108 kilogramů, pardubický forvard o 34 kilo lehčí. Hledat vítěze není třeba.

„Spíše to nazvěme tak, že jsem přežil bitku s Davidem Kočím. Ustál jsem to. Je příjemný pocit, že jsem přežil vlastní smrt. Už to nechci vícekrát zažít. Když mi začal dávat rány holou pěstí do helmy, tak to fakt byly pecky. V tu chvíli mi došlo, že je to on,“ zavzpomínal Nahodil na výjimečnou zteč i gólovou smršť zároveň.

Před reprezentační pauzou zavítaly Pardubice ještě do Zlína. A s prázdnou rozhodně neodjely. Vše rozsekly ve druhé části. Tři góly v rozmezí 86 sekund a bylo opět po utkání. „Po pátečním vysokém vítězství nad Spartou jsem měl z utkání obavy, abychom nelétali v oblacích a v euforii,“ přiznal se trenér Pavel Hynek. Ale ukázalo se, že nemusel.

V pátek Pardubice v Rakousku změří síly se Salcburkem, kde je čeká finálový turnaj European Trophy. Předvedou opět gólový šlágr?

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice