Hlavní obsah

Vítkovickou sérii ustřihl prvním gólem v sezoně Eberle

OSTRAVA

Kouzlo vítkovických hokejistů už na Kladno neplatí. Středočeši dnes po jedenácti porážkách ve vzájemných zápasech ukončili černou sérii na vítkovickém ledě a prvním gólem v sezoně se o to dokonce při vlastním oslabení postaral devět minut před koncem Jan Eberle.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jan Eberle z Kladna (vlevo) a Marek Malík z Vítkovic

Článek

"Mám z toho gólu velkou radost, protože střelecky jsem se už docela dlouho trápil a pro moje sebevědomí už jsem potřeboval dát branku," pochvaloval si Eberle po utkání.

Svým gólem vicemistra doslova knokautoval. Vítkovice dotáhly dvougólové vedení soupeře a v přesilovce se nadechovaly k obratu. Jenže po pravém křídle jim unikl Eberle a vpád do vítkovické defenzivy završil obratnou kličkou na Málka.

"Výborně to udělal Kuba Valský, který vyšťoural puk a poslal mě do brejku. Zahlédl jsem, že Malík a Burger stáli, tak jsem se zkusil natlačit před branku a povedlo se to," řekl Eberle.

Kladno bralo venku tři body po pěti porážkách, i když si v průběhu zápasu nechalo protéct mezi prsty dvoubrankový náskok. "Nepříjemné to bylo v tom, že jsme si nechali dát oba góly po našich hrubých chybách. Oni od nás dostali dva čisté brejky a využili to. Toho bychom se měli vyvarovat. Naštěstí nás to dneska nemusí mrzet," prohlásil Eberle.

Dlouhá série bez výhry nad Vítkovicemi prý Kladno před utkáním nesvazovala. "Nad tím, že jsme je dlouho neporazili, jsme moc nepřemýšleli. Ani jsme se na to utkání nějak zvlášť nepřipravovali. Hra na vítkovickém kluzišti je dost specifická. Je to snad největší led v extralize, je tu dost místa, ale vletěli jsme do zápasu a máme radost, že jsme konečně dokázal potvrdit tři body z domácího zápasu," uvedl Eberle.

Reklama

Související témata: