Hlavní obsah

Státní smutek extraligu nezastaví, bude se hrát ve středu i ve čtvrtek

PRAHA

Ani vyhlášení státního smutku po úmrtí bývalého prezidenta České republiky Václava Havla nezastaví kolotoč hokejové extraligy. I po prohlášení české vlády o třídenním smutku ve dnech 21. - 23. prosince platí původní termíny hokejových zápasů ve středu a ve čtvrtek. Nejvyšší hokejová soutěž tentokrát přerušena nebude.

Foto: Jan Sokol, ČTK

František Ptáček z Českých Budějovic (vpravo) bojuje o puk s Michalem Mikeskou z Karlových Varů

Článek

Všechna utkání v tomto týdnu budou odehrána. V úterý je na programu 32. kolo soutěže a ve středu se jedním zápasem předehraje kolo následující, jež bude šesti zápasy dohráno ve čtvrtek. O nepřerušení soutěže rozhodla dnes Asociace profesionálních klubů (APK), která zasedá ve Velké Bíteši.

Zástupci extraligových klubů jednali především o uzavření soutěže. Na konkrétní podobě se sice nedohodli, od sezony 2012/13 by ale chtěli zamezit tomu, aby mohl jakýkoliv z účastníků extraligy sestoupit do první ligy.

Naposledy poznamenala chod české extraligy tragická událost při leteckém neštěstí v ruské Jaroslavli, kde spadlo letadlo s hráči místního týmu. Na palubě byli i tři čeští hokejisté, proto byly všechny zápasy 1. kola soutěže odloženy na jiné termíny.

Ve středu, čtvrtek a v pátek, jsou na programu i tři zápasy české hokejové reprezentace do 16 let, která se má v domácím prostředí utkat s Ruskem. I tyto duely se podle všeho uskuteční.

"Český svaz ledního hokeje se připojí k uctění památky bývalého prezidenta pana Havla. O konkrétní podobě ale rozhodne vedení svazu v úterý ráno," řekl ČTK tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Naopak ohrožen je přímý přenos slavnostního vyhlášení ankety Sportovec roku 2011, který měla Česká televize vysílat ve středu od 21:00 na svém prvním programu.

Reklama