Hlavní obsah

Černý se po odchodu z TPS Turku vrátil do Litvínova

LITVÍNOV

Hokejista Jakub Černý, který v minulých dnech ukončil své angažmá v TPS Turku, se vrací do Litvínova. S Vervou se čtyřiadvacetiletý útočník dohodl na smlouvě do konce sezony. Uvedly to oficiální internetové stránky severočeského klubu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Jakub Černý (vlevo) v zápase s Libercem

Článek

Černý zamířil po minulé sezoně po skončení kontraktu v Litvínově na své první zahraniční angažmá a v dresu Turku si připsal v SM-Liize ve 30 zápasech čtyři body za gól a tři asistence.

"Nedostával jsem moc prostoru na ledě, hrál jsem převážně ve třetím a čtvrtém útoku. Nějak jsem asi trenérovi nesedl do koncepce. Chtěl jsem proto odejít a bylo mi slíbeno, že když si něco najdu, tak mě pustí. Stalo se," řekl Černý klubovému serveru Litvínova.

Za pět sezon v české extralize v dresu Litvínova nasbíral Černý z 232 utkání 73 bodů za 41 branek a 32 přihrávek. "Znám to tady, vracím se vlastně domů a těším se, protože nejdu do neznáma. Mluvil jsem před pár dny s Jirkou Šlégrem a taky jsem si pak volal s Vojtou Kubinčákem. Hrát můžu až po Vánocích, protože první trajekt z Finska mi jede až 22. prosince večer, takže doma budu na Štědrý den," doplnil Černý.

Reklama

Související témata: