Hlavní obsah

Dvě kola hokejové extraligy začnou minutou ticha, připojí se i Lev z Popradu

PRAHA

Hokejová Tipsport extraliga v úterý pokračuje po reprezentační přestávce 32. kolem. Ještě před samotnými zápasy si hráči, trenéři a fanoušci připomenou minutou ticha úmrtí prvního českého prezidenta Václava Havla. Od středy do pátku je v České republice vyhlášen státní smutek, ale nejvyšší soutěž bude pokračovat ve středu i ve čtvrtek 33. kolem, kde také všech šest utkání začne minutou ticha.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Před dnešním utkáním s Třincem proběhne minuta ticha. Ve čtvrtek v Plzni budou mít hráči černé pásky,“ řekl Jan Kratochvíl, marketingový manažer Slavie.

„Před zápasem s Brnem uctíme úmrtí Václava Havla minutou ticha. Co se týče transparentů při utkání a skandování, to budeme ještě dnes projednávat,“ upřesnil Ctibor Jech, generální manažer libereckých Tygrů.

Podle rozhodnutí Asociace profesionálních klubů (APK) se budou řídit i na Kladně, kam v úterý přijede Mladá Boleslav. „Proběhne minuta ticha. Co se týče čtvrtečního utkání, které hrajeme v Třinci, tak pro to jsme nic zatím nepřipravovali,“ pověděl Vít Heral, mluvčí kladenských Rytířů.

Minuta ticha i na Slovensku

České Budějovice odehrají ve čtvrtek domácí utkání se Spartou. Na obou střídačkách stál trenér František Výborný, nyní vede mužstvo z jihu Čech. Před utkáním měl být oceněn za 700 zápasů v nejvyšší soutěži, které odtrénoval, ale tento program klub z důvodu státního smutku přesunul na 8. ledna příštího roku.

„Čekali jsme na verdikt APK, respektujeme toto rozhodnutí a před zápasem proběhne minuta ticha. Zda plánují něco naši fanoušci, nemohu v tuto chvíli předvídat,“ řekl ke čtvrtečnímu klání Radek Papáček, tiskový mluvčí Českých Budějovic.

Minutou ticha začne i utkání na Slovensku, kde popradští Lvi hrají Kontinentální ligu. Pod Tatrami se připojí k uctění památky Václava Havla dnes před zápasem s Dinamem Riga.

Reklama

Související témata: