Hlavní obsah

Zůstává. Sparta se dohodla s Kočím, "bitkař" podepsal do konce sezóny

Fanoušci hokejové extraligy o prvního českého bitkaře v NHL nepřijdou. Obránce David Kočí podepsal se Spartou nový kontrakt a v úterý nastoupí proti Vítkovicím. Dvakrát se prodlužovala jeho smlouva v holešovickém klubu, hovořilo se o zájmu z Kontinentální ligy, ale třicetiletý zadák zůstává. „Domluvili jsme se na spolupráci do konce aktuální sezóny,“ potvrdil informaci Josef Jandač, trenér a sportovní manažer pražského celku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Kočí při svém prvním utkání v dresu Sparty

Článek

Kočí odehrál v probíhající sezóně za Spartu jednadvacet utkání, v nichž zaznamenal tři asistence. Po návratu z NHL a po dvou krátkodobých kontraktech se s vedením dohodl na smlouvě do konce probíhajícího ročníku nejvyšší soutěže.

„Jednání dospěla k definitivnímu závěru. David měl i jiné možnosti, ale nakonec jsme se dohodli a bude ve Spartě pokračovat do konce sezóny,“ dodal Jandač.

Spokojenost vládne i na druhé straně. U hráče, který má téměř dva metry a váha mu ukazuje k metráku. „Jednání probíhala korektně a myslím si, že vše dopadlo ke spokojenosti obou stran. Na Spartě se mi moc líbí a jsem rád, že jsme se s klubem dohodli na podmínkách další spolupráce. Je polovina prosince a mně už se moc nechtělo uvažovat nad jiným působištěm. Jsem tady doma a věřím, že se Spartou můžeme v této sezóně dosáhnout úspěchu,“ pověděl Kočí.

Český hokejový bitkař před sezónou neuspěl v NHL na zkoušce ve Winnipegu a opustil kemp Jets. Kočí působil po odchodu ze Sparty v zámoří nepřetržitě od roku 2000. V NHL odehrál za Chicago, Tampu, St. Louis a Colorado 142 zápasů, ve kterých vstřelil tři branky, přidal jednu asistenci a nasbíral 461 trestných minut. V nižší AHL inkasoval ve 266 duelech 1075 trestných minut.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice