Hlavní obsah

Zlín uspěl v Litvínově a vyhrál i třetí vzájemný duel

LITVÍNOV

Hokejisté Zlína vyhráli ve 32. kole extraligy na ledě Litvínova 3:1 a porazili Vervu i potřetí v této sezoně. Berani vedli díky trefám Antonína Honejska, Pavla Kubiše a Michala Důrase ve 25. minutě už 3:0 a vzápětí jen snížil Matěj Stříteský. Zlín vyhrál venku potřetí z posledních čtyř utkání.

Článek

Hosté se radovali z vedení už po 77 vteřinách, když si Honejskovo nahození nešťastně srazil do vlastní branky obránce Kubát. Zlín byl nadále aktivnější a Linhartovu střelu od modré čáry kryl Franěk. Pak znovu zahrozil Honejsek a také Veselý.

Domácí se osmělili až v závěru úvodní třetiny, ale kombinace Frolíka a Švéda Nylandera, jehož Litvínov zkouší, a Kubáta brankou neskončila. Ještě před pauzou mohl zvýšit náskok hostů Veselý.

Úvod druhého dějství vyšel opět lépe Zlínu a z mezikruží se trefil Kubiš. V další šanci hostů se ocitl Ondráček, ale těsně minul levou tyčku. Ve 25. minutě Důras přebruslil Brejčáka a zvýšil na 3:0. Domácím vykřesal naději za necelé dvě minuty Stříteský, jehož nahození od modré čáry skončilo za Horčičkovými zády.

Severočechy branka nabudila k větší aktivitě a Nylanderův pokus zlikvidoval rychlým přesunem k tyčce Horčička. V závěru třetiny vystihl Leškovu chybnou přihrávku Hübl, ale zlínský brankář se při jeho únik opět vyznamenal.

V závěrečném dějství si Zlína hlídal dvoubrankový náskok a dobře bránil střední pásmo. Domácí se do šancí dlouho dostávali, a když už měl v 50. minutě možnost Kubinčák, tak jej vychytal Hořčička. Pokryl i příležitosti Trávníčka, Frolíka, Bojera a Hübla.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Zlín 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Stříteský (Kubát, Hanzl) - 2. Honejsek, 22. Kubiš (Honejsek), 25. Důras (Leška, Hamrlík). Rozhodčí: Hodek, Homola - Podrazil, Jelínek. Vyloučení: 5:6, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3813.
Litvínov: Franěk - Stříteský, Kubát, Jareš, Gula, Brejčák, Černošek, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, Gerhát - Trávníček, Hanzl, Nylander - Frolík, Jenáček, Hujsa - Majdan, Rindoš, Bojer. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Kubiš, Čajánek, Honejsek - Ondráček, F. Čech, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice