Hlavní obsah

Nejhorší krize, táta řádí. Zatím se ale nemusíme ničeho obávat, říká Růžička junior

Situace je vážná, nikoli však zoufalá! Hokejisté Slavie zažívají desetiletí nepoznaný pocit, kdy na desítku zaručující alespoň předkolo play-off koukají z pořádné dálky. Úterní výhra nad Třincem však vlévá sešívaným optimismus do žil. Nejenže dokázali porazit úřadujícího mistra, nejenže konkurenti Kladno s Litvínovem ztratili. Hlavně předvedená hra konečně snesla alespoň trochu přísnější měřítka. „Ale nutně potřebujeme udělat sérii tří čtyř vyhraných zápasů,“ uvědomuje si trenér Vladimír Růžička.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Slavie Vladimír Růžička.

Článek

Proti Třinci Slavii spasily zejména závěry třetin. V té první otevřel skóre Tomáš Kůrka jen tři vteřiny před jejím koncem, ve druhé části pak Tomáš Micka 23 vteřin před odchodem do kabin přidal uklidňující třetí gól. „Je to trošičku i o štěstí, ale zaplaťpánbůh za to. Jenže pořád nebyl konec. Letos už jsme plno zápasů vedli a nakonec odcházeli bez bodu...,“ upozorňoval útočník Vladimír Růžička mladší.

„Stále ale to je jen jeden zápas, nechci to zakřiknout,“ uvědomuje si trenérův syn, že Slavia výhru musí v dalších zápasech bodově potvrdit. „Každé vítězství je pro nás hrozně cenné. Musíme se od toho odrazit a udělat nějakou šňůru. Psychicky by nám tohle mělo pomoct,“ doplňuje brankář Miroslav Kopřiva. „Víme, že do konce už nezbývá moc zápasů a bodů naopak potřebujeme hodně.“

Brankář Slavie Miroslav Kopřiva zasahuje v utkání s Třincem.foto: Právo/Milan Malíček

Pravda, Slavia je pořád v obtížné situaci, kterou už dlouhou dobu nezažila. Bojuje alespoň o předkolo, na které aktuálně ztrácí sedm bodů. „Je to asi nejhorší krize, co jsme tu kdy zažili,“ pokyvuje hlavou útočník Růžička, který však skepsi rozhodně nepropadá. „Máme super partu, vždycky když nám nikdo nevěří, dokážeme se semknout. Vůbec nemáme hlavy dole. Uděláme maximum pro to, abychom se do desítky dostali.“

„Všichni víme, jaká situace je, ale že bychom v tom byli ponoření a chodili na Slavii s tím, že se bojíme? To ne! Každý kluk se do kabiny těší,“ reprodukuje útočník Růžička atmosféru uvnitř Slavie a přiznává, že jeho otec, trenér a slávistická ikona, nyní zažívá něco dosud nepopsaného. „Pro něj je to taky něco nového, vždy tady byly samé úspěchy. Táta je nervózní vždycky během zápasu, to řádí,“ ušklíbne se Růžička junior.

Tomáš Kůrka ze Slavie střílí gól třineckému brankáři Martinu Vojtkovi.foto: Právo/Milan Malíček

„Nevím, jak dopadly ostatní výsledky (zápasů 32. kola), ale ztráta je pořád obrovská. Musíme se všichni semknout, jediná cesta vede přes udělání vítězné šňůry,“ ví Miroslav Kopřiva, že cesta do předkola je stále hodně klikatá.

„Když ale budeme takhle makat dál, nemusíme se zatím ničeho obávat,“ věří si Růžička junior.

Reklama

Související témata: