Hlavní obsah

Sparta vyhrála a dál vládne, Liberec prohrál posedmé v řadě

PRAHA

První tým zůstal na čele. Hokejisté Sparty porazili ve 33. kole Tipsport extraligy České Budějovice 4:1 a v boji o čelo tabulky si upevnili první místo. Liberec, který ještě před pár týdny vyhrával, posedmé v řadě padl. Tentokrát ve Zlíně. Přestřelku v Mladé Boleslavi vyhrál po nájezdech Litvínov 5:4. Blízko k bodům byli slávisté v Plzni, ale v předposlední minutě je o naději připravil Vlasák.

Foto: David Veis, ČTK

Sparťané Mario Bližňák (vlevo) a Jaroslav Kasík (vpravo) bojují s Davidem Kuchejdou z Českých Budějovic.

Článek

Mistr z Třince začal skvěle, od druhé minuty vedl. Kladno poté dalo dva góly, ale ty Oceláře nepoložily. Nejdříve Hrňa čtyři minuty před koncem třetí třetiny srovnal. Konec utkání přišel až v samostatných nájezdech, které rozhodl Miloslav Hořava -  3:2. Domácí výhrou ukončili sérii čtyř porážek v řadě a nepotvrdili, že před svými fanoušky patří k nejhorším v nejvyšší soutěži.

Slavia v Plzni inkasovala už ve druhé minutě v zahajovací třetině. Stejný úděl ji potkal i v prostřední části. Ale poté přidala tři góly a skóre úplně otočila, vedla 3:2. Jenže poslední slovo patřilo bývalému slávistickému útočníkovi v dresu domácích. Vlasák v předposlední minutě třetí třetiny o všem rozhodl a Indiáni vyhráli 4:3.

Zlín srovnal v první třetině na 1:1, ale za dvacet sekund už zase s Libercem prohrával. Nakonec padlo v utkání osm gólů. V posledních třech minutách se trefili Köhler a Čech. Hosté po skóre 3:5 prohráli posedmé v řadě. Ševci s Libercem v této sezóně získali sedm z možných devíti bodů.

Hráči Komety během minuty ticha za zesnulého exprezidenta Václava Havla.foto: ČTK/Igor Šefr

Mladoboleslavský David Výborný otevřel utkání s Litvínovem a připsal si 250 gól v reprezentaci či české nejvyšší soutěži a vstoupil do Klubu hokejových střelců. Druhá třetina klání přinesla fanouškům gólové žně. Za dvacet minut padlo sedm gólů a domácí hráli s hosty 4:4. V další dvacetiminutovce góly nepadly. Gólový útlum trval i v prodloužení, o slovo si řekly samostatné nájezdy. V nich se radovali hosté zásluhou Jenáčka.

V Brně se fanoušci dlouho nemohli dočkat gólu. První padl do pardubické branky v 51. minutě, trefil se Dlouhý. Ale tímto střelecká produkce pro Kometu skončila. Za hosty se poté trefil Zohorna a utkání šlo do prodloužení. Zde se nemýlil obránce Píša a Pardubice vyhrály potřetí v tomto ročníku nejvyšší soutěže nad Brnem.

To byl fofr - 45 sekund čekali fanoušci v Českých Budějovicích na gól. Vstřelil ho Kašpařík a Sparta prohrávala. Jenže ta má ve svém dresu Tenkráta, který dvěma góly utkání otočil a potvrdil pozici druhého nejproduktivnějšího hráče týmu. Třetí trefu přidal Ton, ten je dokonce nejlepším v bodování ve Spartě. Po konečném výsledku 4:1 si sparťané upevnili pozici na čele extraligy.

Zápasy 33. kola
Třinec - Kladno 3:2 SNon-line
Branka: 2. Ostřížek, 56. Hrňa, 65.  - 29. Dragoun, 42. Posmyk
Zlín - Liberec 5:3on-line
Branky: 13. Tesařík, 34. Linhart, 35. Tesařík, 58. Köhler, 59. Čech  - 4. Bulíř, 13. Vantuch, 41. Kudrna
Mladá Boleslav - Litvínov 4:5 SNon-line
Branka: 10. Výborný, 27. Hrdel, 29. Mikulík, 38. Hay - 26. Frolík, 34. Hanzl, 35. Frolík, 39. Gulam, 65. Jenáček
Plzeň - Slavia 4:3on-line
Branka: 2. Kovář, 22. Mrňa, 51. Pletka, 59. Vlasák  - 28. Jelínek, 35. Alinč, 45. Kadlec
Brno - Pardubice 1:2 PPon-line
Branka: 51. Dlouhý - 56. Zohorna, 63. Píša
České Budějovice - Sparta 1:4on-line
Branka: 1. Kašpařík - 39. Tenkrát, 48. Tenkrát, 52. Ton, 55. Foster
Předehrávka: Karlovy Vary - Vítkovice 3:1

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice