Hlavní obsah

Třinec udolal v nájezdech Kladno a přerušil sérii proher

TŘINEC

Třinečtí hokejisté udolali v posledním předvánočním utkání na svém ledě Kladno 3:2 po nájezdech a přerušili sérii čtyř proher. Obhájci mistrovského titulu si prodloužení zápasu vynutili v 56. minutě, kdy Erik Hrňa vyrovnal skóre na 2:2 a následné nájezdy rozhodl Miloslav Hořava, který se v létě připravoval právě na Kladně.

Článek

Oceláři, kterým po minulém utkání přibyli kvůli potížím s třísly na marodku Peterek s brankářem Hamerlíkem, propadli v obraně hned v úvodní minutě. Patera vyslal z vlastní třetiny do sóla Hovorku, který ale ztroskotal na betonech Martina Vojtka. Naopak Třinečtí z první střely udeřili: Ostřížek po vyhraném vhazování tvrdě vystřelil, kotouč se odrazil od Cháberových chráničů vysoko do vzduchu a dezorientovaný kladenský brankář už nestačil chytit puk padající do branky.

Čtvrtá třinecká řada byla při chuti, ale další gólovou šanci po přihrávce Chovana zahodil z mezikruží střílející Hudec. O chvíli později zblízka neuspěl Polanský, který byl v závěru třetiny prvním vyloučeným hráčem. Poté si paradoxně větší šanci vypracovali domácí, ale Hořava neprostřelil Cháberu. Nakonec mohli hosté ještě srovnat, osamocený Dragoun ale netrefil ideálně kotouč.

I v úvodu prostřední části Oceláři zaspali. Do tutové šance se dostal Bicek, který ale dorážku poslal vedle odkryté branky. Domácí záhy opláceli stejnou mincí, Chábera ale akrobatickým rozklekem zabránil druhé brance. Dlouho se ale na další gól nečekalo. Dragoun dostal zpoza branky ideální přihrávku mezi kruhy a nechytatelnou střelou z první srovnal.

Další šance se ve druhé třetině už rodily výhradně v početní převaze: domácí nejdříve promarnili 53 sekund dlouhou dvojnásobnou přesilovku, v další trefil Květoň tyčku. Kladenští dvakrát zahrozili Bickem, ale jeho střelecká aktivita zůstala bez brankového efektu.

I do třetice měli hosté lepší vstup do třetiny. Valský objel branku, předložil puk Posmykovi, který střelou z pravého kruhu otočil vývoj střetnutí. Třinečtí se v poslední době trápí v ofenzivě, což posléze ilustrovala i situace v přesilové hře Ocelářů, kdy Hrabal po střele Zíba netrefil prázdnou branku. Přiblížit Kladno třem bodů mohl Hovorka, ale jeho pokus zastavila tyč. Stejně dopadl i na druhé straně Orsava, přesto nakonec Oceláři srovnali, když kotouč za Cháberova záda propasíroval Hrňa.

Hosté mohli ještě v závěru základní hrací doby rozhodnout, ale nezužitkovali brejk tři na jednoho. V nervózním prodloužení padlo několik trestů, schylovalo se k i bitce, ale rozhodčí v jejím zárodku roztrhli domácího Klimentu a hostujícího Majeského. Tlak Ocelářů v závěru sílil i díky tomu, že Bonk čtyřikrát za sebou vyhrál buly, ale jeho branka padla až po odpískání. Utkání se rozuzlilo až v nájezdech, v nichž se prosadil pouze třinecký útočník Hořava. Domácí brankář Vojtek kryl všechny tři nájezdy Kladna, jednou mu pomohla tyč.

HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Ostřížek (McGregor), 56. Hrňa (Polanský), rozhodující nájezd M. Hořava - 29. Dragoun (Kalla, Bicek), 42. Posmyk (Valský, Piskáček). Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 3106. Rozhodčí: Husička, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan.
Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Bolf, Lojek, Richter, P. Hořava, Cartelli, Hudec - M. Hořava, Bonk, Klimenta - Hrňa, D. Květoň, Orsava - Mičulka, Polanský, Kohn - Chovan, Ostřížek, McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Kladno: Chábera - Majeský, Drtina, Kameš, Toman, David Růžička, Posmyk, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Eberle, Knotek, Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín