Hlavní obsah

Plzeň po divokém průběhu utkání zdolala Slavii

PLZEŇ

Ve 33. kole extraligy porazili hokejisté Plzně pražskou Slavii 4:3 a natáhli svou bodovou sérii na devět utkání. Domácí sice vedli již 2:0, hosté však dokázali na začátku třetí třetiny dokonat obrat na 2:3. Indiáni poté vrhli všechny síly směrem dopředu a díky trefě Tomáš Vlasáka v 59. minutě získali po divokém průběhu tři body.

Článek

Po uctění památky Václava Havla a doznění státní hymny se rychleji dostali do tempa domácí. Výsledkem jejich ofenzivní snahy byla ve druhé minutě gólová dorážka Kováře, který vrátil do sítě sražené Vykoukalovo nahození. Poté se během plzeňské přesilové hry skvělým zákrokem zaskvěl Kopřiva, když lapačkou zastavil Marušákovu střelu mířící do poloodkryté branky a za chvíli vytěsnil mimo i střelu Kinradeho z mezikruží.

Rozjetí Indiáni zahrozili v 10. minutě ve vlastním oslabení, po úniku dvou na jednoho si však Kopřiva poradil s bombou Vykoukala. Poté se směrem dopředu osmělili také hosté. Jejich přesilovkové snaze o vyrovnání pomohl těsně před koncem první třetiny Duda dvěma chybami v rozehrávce. Plzeňský gólman Svoboda však vyrazil Duškův pokus mimo a se štěstím zastavil i střelu Micky z mezikruží.

Hosté nevyužili deset vteřin trvající dvojnásobnou početní výhodu a navíc krátce po zahájení prostřední části zvýšil Mrňa tvrdou střelou z pravého křídla na 2:0. Slavii ale druhý inkasovaný gól probudil a postupně vyrovnala hru díky nedisciplinovanosti Západočechů. Ve 26. minutě ještě odpálil St. Pierre na poslední chvíli kotouč Tomicovi před odkrytou brankou. O dvě minuty později sice nejprve Svoboda pohotově vyrazil střelu Sklenáře, ale pohodlně dorážející Jelínek upravil na 1:2.

Domácí se do šancí dostávali jen v přesilovkách, Vlasák ale po přesné přihrávce Straky trefil zblízka jen pravý beton Kopřivy. Udeřilo až ve 35. minutě na druhé straně, když Vondrkův individuální průnik až do plzeňského brankoviště dokončil nekrytý Alinč. V úvodu závěrečné dvacetiminutovky Vlasák v přesilové hře nezamířil do odkryté branky a vzápětí neumožnil skórovat Dvořákovi výborným obranným zákrokem Tomica.

Početní výhodu naopak využila Slavia, když se nádherně uvolnil v útočném Pásmu Kadlec a ve 45. minutě střelou pod břevno dokonal obrat. Domácí poté vyvinuli obrovský tlak, ale v oslabení málem přidal čtvrtý gól Vondrka. Následně Vlasák tvrdou střelou orazítkoval pouze tyč a Pletku dvakrát vychytal Kopřiva.

V 51. minutě už však v další početní výhodě Pletka po přihrávce Dudy od mantinelu vyrovnal na 3:3. V nervózním závěru se už schylovalo k prodloužení. Po samostatném úniku Stránského a výjezdu Kopřivy z brankoviště ale po spolupráci se Strakou rozhodl trefou do prázdné branky Vlasák o výhře Plzně 4:3.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Jan Kovář (Duda, Vykoukal), 22. Mrňa (Marušák), 51. Pletka (Duda, Jan Kovář), 59. Vlasák (Martin Straka, Stránský) - 28. P. Jelínek (Sklenář), 35. Alinč (Vondrka), 45. Kadlec (Alinč). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8, navíc Duda (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6081.
Plzeň: A. Svoboda - Dan Růžička, Kaberle, Vykoukal, St. Pierre, Marušák, Kinrade, Dresler - Andrašovský, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, M. Heřman, Lev - od 21. navíc Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík, Šulc - Kůrka, Alinč, Vondrka - Micka, Dušek, Krenželok - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - Kalus, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek

Reklama

Související témata: