Hlavní obsah

Pardubicím zajistil v Brně vítězství až v prodloužení Starý

BRNO

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 33. extraligovém kole s Pardubicemi 1:2 v prodloužení. V urputném souboji obran padaly branky až v posledních deseti minutách. Rozhodující gól Pardubic zaznamenal v přesilovce v prodloužení Starý, který tečoval střelu obránce Píši. Oslabení Východočeši vyhráli už šestý zápas v řadě.

Článek

Urputný hokej s důrazem na dokonalou defenzivu a bez vyložených šancí převládal v úvodních dvou třetinách. Brňané spoléhali na pečlivé bránění středního pásma. Stejně jako v předcházejících zápasech měl pardubický kouč Hynek k dispozici pouze tři pětky, ale navzdory tomu si hosté počínali aktivněji a snažili se napadat soupeře už v jeho obranném pásmu. Ovšem jejich hra postrádala brankový efekt.

Navzdory bojovnosti ale zdobila hokej nezvykle slušná hra. V první třetině měli výhodu jediné přesilovky domácí hokejisté. Jejich hra v početní výhodě byla ale hodně kostrbatá a nepřesná a brankáře Růžičku vůbec neohrozili. O poněkud nezáživném hokeji svědčí i zásahy brankářů v první třetině. Domácí Trvaj jich měl pět, Růžička ještě o jeden méně.

I když ani ve druhé třetině nepadla branka, hra dostala oproti první dvacetiminutovce přece jen větší spád. Pardubičtí působili kombinačně jistějším dojmem, častěji zakončovali, jejich střelba ale postrádala přesnost. Ani v další přesilovce se Brňané nedostali do tlaku. Naopak pardubická přesilovka byla mnohem nebezpečnější, střelecké příležitosti však s přehledem řešil brankář Trvaj.

Hokejově nejzajímavější podívanou nabídla poslední třetina. Brňané vsadili na útočnější pojetí hry, získali územní převahu a jejich nápor korunoval v 51. minutě vedoucí brankou Dlouhý, který po akci Vašíčka s Čermákem doklepl z bezprostřední blízkosti kotouč do sítě.

Po inkasované brance hosté zvýšili tempo a přidali do svého herního rejstříku větší důraz i agresivitu. Právě těmito zbraněmi se podařilo v 56. minutě Pardubicím vyrovnat. Brankář Trvaj sice stačil vyrazit střelu obránce Koláře, ovšem pouze před Tomáše Zohornu, který dorazil kotouč do volné části branky.

Kometa si hodně zkomplikovala úvod prodloužení, neboť 43 sekund před koncem normální hrací doby byl vyloučen Jakub Svoboda. V následném prodloužení se museli domácí bránit více něž minutu ve třech. V tomto oslabení ještě Brňané odolali, ale necelé tři minuty před koncem si po špatném střídání podepsali ortel prohry. Další přesilovku už hosté využili a prodloužili svou úspěšnou sérii.

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 51. Dlouhý (L. Čermák, Vašíček) - 56. T. Zohorna (Kolář II), 63. Starý (Píša). Rozhodčí: Souček, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Vašíček, Malec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Němec. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Nahodil, Kousal, Buchtele - Semorád, Somík, T. Zohorna. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články