Hlavní obsah

Šagát si Pardubice moc pochvaluje

PARDUBICE

Zbrusu nové jméno se objevuje v sestavě hokejistů Pardubic. A to slovenský útočník Martin Šagát, který týmu vypomáhá formou hostování z prvoligového Ústí nad Labem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Martin Šagát

Článek

„Je to pro mě dobrý zážitek. Vůbec jsem nečekal, že bych si letos zahrál extraligu a ještě za tak kvalitní celek jako jsou Pardubice. Že mají o mě zájem, mi sdělil ústecký manažer pan Šindel. Co prý bych říkal na to, kdybych šel nejprve na jeden zápas do Pardubic? Rád jsem na to kývl. A vážím si toho, že tady budu působit i nadále. Nejvyšší soutěž je přece jen něco jiného než první liga. A těší mě, že jsem byl s týmem i na finálovém turnaji European Trophy v Salcburku,“ líčil útočník, který oceňuje kvality Východočechů.

„Poznal jsem, že jsou v mužstvu výborní střelci. A to někteří klíčoví hráči ještě nenastupují, protože jsou zranění. Moc se mi líbí práce trenéra Pavla Hynka,“ konstatoval Šagát.

Proč si ho vybraly právě Pardubice? „Jednak mají zmíněnou marodku a možná rozhodlo i to, že mezi kluby existuje spolupráce. Nedávno působil v Ústí pardubický Nahodil a naplnila se nějaká dohoda o vzájemné výpomoci,“ prozradil slovenský forvard.

Po Šagátovi se povedlo vedení pardubického klubu sehnat hned po vánocích i další posilu. Na měsíční hostování přišel útočník Peter Jánský ze Sparty. Je to zkušený hráč, který předešlých šest let hrál za Litvínov a v závěru minulé sezóny nastoupil i za českou reprezentaci. Jánský by si měl odbýt premiéru za Pardubice ve středečním duelu s Mladou Boleslaví.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články