Hlavní obsah

Slavia rychle rozhodla o bodech. Kladnu dala dva góly za 103 sekund zápasu

PRAHA

Vyhráli, nejsou poslední. Takový stav hrozil hokejistům Slavie po 34. kole extraligy, nestalo se. Domácí porazili Kladno 3:1, když o výhře rozhodl rychlý nástup do utkání. Slávisté vedli po 103 sekundách 2:0. Hosté tak potvrdili, že venku se jim nyní nedaří, z posledních sedmi soubojů Rytíři šestkrát padli.

Článek

První střela a gól. Slávista Jan Dresler, který přišel na hostování z Plzně, vystřelil od modré čáry a Tomáš Micka tečoval. Po 40 sekundách domácí vedli. Za minutu a tři sekundy se mezi úspěšné zapsal další hráč v červenobílém. Přihrávka zpoza branky a Jiří Doležal zvýšil ve 2. minutě utkání na 2:0. Kladenští Rytíři absolutně nechytli začátek zápasu.

Hosté hráli poprvé v této sezóně na ledě Slavie a chvíli jim trvalo, než se srovnali. Ve 12. minutě našel místo na zadní pravé tyči Jiří Bicek a Kladno snížilo. Jenže domácí dobře začali zahajovací třetinu a také ji gólově zakončili.

Při dvojnásobné přesilovce uzavřel gólově třetinu Michal Vondrka, který byl v 19. minutě důsledný před brankářem Lukášem Cikánkem. Domácí útočník se dotkl puku, ten se se štěstím došoural za brankovou čáru. Slavia po první třetině nepotvrzovala fakt, že je nejhorším mužstvem na domácím hřišti. Před tímto kláním z 16 utkání získala před svými fanoušky jen 17 bodů.

Ve druhé třetině vládli brankáři

Jedenadvacet zákroků předvedli oba brankáři během prostřední části, ani jednou nebyli překonáni. Cikánek si připsal sedm zásahů, Kopřiva čtrnáct.

V prostřední třetině fanoušci viděli tři přesilovky. Dvě hostí a jednu domácích. Největší šance patřila Kladnu, když po střele od modré zvonila tyčka. Druhá polovina této dvacetiminutovky ale místo kombinačního hokeje spíše připomínala hru na honěnou od jedné branky ke druhé. Do větších šancí se hráči ale nedostali.

Slávisté doma vstřelili v tomto ročníku nejvyšší soutěže nejvíce pět gólů, když hráli s Brnem. Po prvních dvaceti minutách měli nakročeno k překonání tohoto čísla, ale po čtyřiceti jejich šance zase opadly.

Třetí dvacetiminutovku začalo Kladno opět v početní výhodě, ale gól zase nedalo a stále prohrávalo o dvě branky. Stejně dopadla v následné přesilovce i Slavia, ta ale vedla.

V 52. minutě Rytíři dostali další šanci při hře pět na čtyři. Příležitost na snížení a rozdíl jediného gólu. Ale hosté měli problém, nedostali se na dostřel před Kopřivu, domácí se bez větších problémů ubránili. Stejný obrázek obě mužstva předvedla i v posledních dvou minutách, takže gól nepadl a Slavia získala tři body.

Slavia - Kladno 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Micka (Dresler), 2. J. Doležal (P. Jelínek, Sklenář), 19. Vondrka (Alinč) - 12. Bicek (J. Drtina). Rozhodčí: Lacina, Souček - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 4356.
M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Dresler, Roth, Kolařík,, J. Krejčík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Micka, Krenželok, Kalus - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - P. Jelínek, Sklenář, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Cikánek - Majeský, J. Drtina, Kameš, Toman, L. Procházka, Piskáček, Posmyk - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Eberle, Knotek, Hluchý (30. Melka). Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice