Hlavní obsah

Série libereckých proher trvá, prodloužily ji České Budějovice

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli ve 34. kole extraligy s Českými Budějovicemi 1:3 a připsali si osmý nezdar za sebou. Jihočeši naopak i díky dvěma gólům v přesilových hrách ukončili sérii tří porážek. Bílí Tygři přitom vedli 1:0, ale hosté vývoj zápasu otočili a upevnili si druhé místo v tabulce.

Článek

České Budějovice v této sezoně proti Liberci ani jednou nebodovaly, dnes ale byly od úvodu zápasu pod Ještědem mírně aktivnějším celkem. Skóre málem otevřel vlastním gólem kapitán Nedvěd, který na Pince nebezpečně tečoval bruslí Martynkovo nahození od mantinelu. Pro hostujícího hráče ale po pár vteřinách duel skončil, když si při souboji zranil ruku u mantinel a odstoupil ze hry.

Největší šance první periody přišly v jejím samém závěru. Nejprve Kašpařík ujel v oslabení, ale bekhendem těsně minul, a tak zaúřadovali Bílí Tygři. Dvanáct vteřin před přestávkou se trefil z ostrého úhlu Tomáš Vak.

Mountfieldu vyšel vstup do druhé třetiny na jedničku. Ve 22. minutě se zpoza branky trefil Vydarený, jehož nahození se odrazilo od výstroje nešťastného Pince. Domácí mohli vzápětí strhnout vedení opět na svou stranu, ale Nedvěd v dobré šanci zklamal. O chvilku později pak nevyzrál na Kováře ani Čakajík v jasné příležitosti.

Karta se obrátila v 34. minutě, kdy Jihočeši hráli přesilovou hru. Od modré napřáhl Slovinec Kranjc a lehkým švihem poslal puk mezi betony Pince až do branky. Následně fauloval loktem Kuchejda Krejčíka a dostal trest do konce utkání. Liberec ale nabídnutou pětiminutovou přesilovou hru nevyužil.

Hosté hráli v závěrečné třetině z obrany a gólman Kovář měl spoustu práce, aby udržel jednobrankové vedení. Ve 49. minutě našel od mantinelu Gulaš Burian, který střelou nad lapačku dal svou první branku v extralize. Na Bílých Tygrech byla vidět snaha, ale České Budějovice držel jejich brankář, který je dovedl k ukončení třízápasové série bez výhry.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Vak (Urban, Bárta) - 22. Vydarený (Šimánek, Kotalík), 34. Kranjc (Sailer), 49. Burian (Gulaš, Kranjc). Rozhodčí: Hribik, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:4, navíc Kuchejda (Č. Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 6913.
Liberec: Pinc - Derner, Trončinský, Výtisk, Čakajík, Štich, Ulrych, Moravec, Holub - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - L. Krejčík, Bulíř, Bartovič - Urban, Vak, Bárta - Víšek, Vantuch, Špaček. Trenéři: Kalous a Pešán.
České Budějovice: Jakub Kovář - J. Novák, Ptáček, Vydarený, Kranjc, Němeček, Mikuš - Martynek (3. Sailer), Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Burian - L. Květoň, Langhammer, Červený - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice