Hlavní obsah

Jdeš do Slavie, řekl plzeňský náčelník Straka. A Dresler první střelou pomohl k výhře

PRAHA

Přišel, viděl, dlouho se nerozpakoval, vystřelil a nakonec se radoval z výhry. Hokejový obránce Jan Dresler v úterý ve tři odpoledne slyšel. „Do konce sezóny budeš hrát na Slavii,“ pravil mu Martin Straka, náčelník plzeňských Indiánů. Rychlé balení, přesun a ve středu večer byl u výhry nad Kladnem. Jeho střelu tečoval Tomáš Micka, ta odstartovala cestu za třemi body už po čtyřiceti sekundách utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Historie. Letící obránce Plzně Jan Dresler (vlevo) po souboji s Žabkou z Mladé Boleslavi

Článek

„Vystřelil jsem, hned z toho byl gól, takže jsem spokojený. Každý je rád, když se přijde do nového mančaftu a vyhraje se. Doufám, že to bude pokračovat,“ byla první slova nového obránce ve slávistické šatně.

V Plzni se nestačil ani rozloučit. Jen si zabalil, rodinu nechal na západě Čech, do Prahy bude dojíždět. Takový je plán Dreslera do konce sezóny. Teď bude záležet, jak dlouhá bude. Indiáni bojují o čelo extraligy, slavisté se snaží dohnat desítku zaručující předkolo play-off. A čeká je dlouhý běh.

„Plzeň hrála poslední roky pořád nahoře, doufám, že přenesu vítěznou vlnu. Je to jiná pozice v tabulce, ale já chci pomoci Slavii do desítky,“ má jasno urostlý zadák, který během sezóny sledoval všechna mužstva v lize. Teď se bude především zajímat o osud pražského týmu z Edenu.

Na Slavii je výborná parta

„Vyhrávat musí všechny mančafty, ještě je před námi dvacet kol, to je hodně bodů. V Plzni se více hraje na zkušenost, tady na mládí a dravost. Je tu výborná parta, ale ta byla i v Plzni. Tam jsou starší kluci pohodáři, kteří prošli hodně týmy, v partě nevidím rozdíl,“ porovnával Dresler věkové složení mužstev.

V úterý přemýšlel ještě jako plzeňský Indián, za pár hodin se z něj stal slávistický Lev. „Bylo to poměrně překvapení, na tréninku o tom nebyla ani zmínka, ale věděl jsem už delší dobu, že v Plzni asi nezůstanu do konce sezóny. Je to další výzva, Slavia je dobrá,“ je spokojený z nové adresy obránce, který si budeme muset zvyknout na jiné pojetí na hřišti.

„Plzeň hraje trochu jiným stylem než Slavia, ale jsou tu kvalitní hráči, takže není problém se sehrát. Zde je menší hřiště, to mi bude vyhovovat.“

Reklama

Související témata: