Hlavní obsah

Krásný pocit, rozplýval se Burian po premiérové trefě v extralize

Byl to pro něj výjimečný zápas. Českobudějovický hokejový útočník Vilém Burian svým gólem pečetil vítězství Jihočechů na ledě libereckých Bílých Tygrů. „Krásný pocit,“ rozplýval se třiadvacetiletý vytáhlý hráč, který ještě nemá pevné místo v sestavě Mounfieldu, ale věří, že se postupem času prosadí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Českobudějovický Vilém Burian

Článek

„Myslím, že jsem dal docela důležitou branku na 3:1. Mohli jsme se rázem uklidnit, protože až do té padesáté minuty bojovali domácí o vyrovnání a čekali jsme jejich závěrečný nápor. Naštěstí jsme pak dostatečný náskok udrželi,“ líčil Burian.

„Dostal jsem přesný pas a jel jsem sám na branku. Říkal jsem si, že bych chtěl puk dobře trefit. Soustředil jsem se na zakončení, vystřelil jsem nad lapačku a vyšlo to. Hned jsem si ten kotouč schoval. Vystavím si ho doma někam na poličku,“ usmíval se spokojený střelec.

I přes vítězství označil zápas za velmi těžký. „Trošku nás nahlodal inkasovaný gól dvanáct vteřin před koncem první třetiny. Ale věřili jsme, že máme ještě dost času na to, abychom skóre otočili. Ubránili jsme pětiminutové oslabení, kdy lidi na domácí pískali. A to jim moc nepřidalo,“ ohlížel se útočník, který si teprve zvyká na extraligu.

„Loni jsem stihl jen tři zápasy, letos sbírám starty také pomalu. Ale doufám, že dostanu brzy zase šanci. Záleží, jak se domluví České Budějovice s Třebíčí, kde působím v první lize. Rozdíl mezi oběma soutěžemi je velký,“ poznamenal Burian, jenž za Třebíč vstřelil v této sezóně jedenáct gólů a připsal si devět asistencí.

Reklama

Související témata: