Hlavní obsah

Liberec po osmi prohrách zabral a vyhrál v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Liberce v 35. kole extraligy zabrali po osmi porážkách za sebou a vyhráli na ledě předposlední Mladé Boleslavi 2:1 v prodloužení. Oba góly Bílých Tygrů vstřelil slovenský útočník Milan Bartovič, který rozhodl v čase 61:39.

Článek

Na šance se v utkání dlouho čekalo a až v sedmé minutě se do ní při Demelově vyloučení dostával v oslabení Balaštík, ale v úniku mu utekl puk a nestihl zakončit. Další možnost měl Trončinský, domácího gólmana Hübla však nepřekonal. Mladá Boleslav pak uzamkla soupeře, ale i Hüblův protějšek Pinc odolal bez úhony.

Ve 12. minutě jel na něho po Balaštíkově přihrávce osamocený Mikulík, ani on s blafákem neuspěl. Na druhé straně trefil nenápadnou střelou horní tyč Moravec. V závěru úvodní části zahrozil v oslabení Dušek.

Po 77 vteřinách druhého dějství se radoval z vedení Liberec. Po Nedvědově přihrávce se z mezikruží trefil Bartovič. Hosté se pak ubránili 92 sekund v oslabení tří proti pěti, navíc při něm ujel Vantuch, ale Hübla nepřekonal.

V pokračující přesilovce pěti proti čtyřem už se domácí dočkali vyrovnání. Pokus Podkonického z úhlu ještě vykryl v brankovišti bek Čakajík, ale před dorážejícím Tomasem situaci nezachránil. V 39. minutě mohli Bílí Tygři opět jít do vedení; Nedvěd po Kudrnově asistenci minul zblízka odkrytou branku.

V závěrečné třetině brankových příležitostí opět ubylo, oba celky především nechtěly chybovat. Rozruch tak přinesla hlavně potyčka v 50. minutě, v které byli nejaktivnější Čutta se Štichem, ale sudí je do pěstního souboje nepustili. V 55. minutě unikl Bartovič, který na Hübla nevyzrál, ale vynutil si alespoň faul Chaloupky. Následná přesilovka Severočechů však prodloužení neodvrátila.

V nastavení už ovšem rozhodl svým druhým dnešním zásahem do černého Bartovič střelou pod horní tyč.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Tomas (Podkonický) - 22. Bartovič (P. Nedvěd), 62. Bartovič. Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8, navíc Čutta - Štich oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4055.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Chaloupka, Drábek, Čutta, Žabka, Rýgl - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Goertzen, Tomas, Podkonický - Jiránek, D. Vrbata, Demel - Lenc, Hrdel, Svačina. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Liberec: Pinc - Trončinský, Výtisk, Moravec, Holub, Čakajík, Ulrych, Štich - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - Urban, Vak, Vantuch - Bartovič, Bulíř, L. Krejčík - Špaček, Bortňák, Víšek - od 32. navíc Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec