Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic posílil Koma, končí výměna Svačiny a Pabišky

OSTRAVA

Hokejistům Vítkovic vypomůže při rozsáhlé marodce v kádru obránce Jaroslav Koma, který přišel na hostování do konce sezony z Mladé Boleslavi. Oba kluby zároveň ukončily výměnu útočníků Vladimíra Svačiny a Lukáše Pabišky, kteří se vracejí do svých mateřských celků.

Článek

Šestadvacetiletý zadák Koma, jenž dříve působil například v Pardubicích nebo Litvínově, strávil větší část dosavadní sezony v prvoligovém Havlíčkově Brodu a za Mladou Boleslav nastoupil jen k deseti zápasům. Vítkovice jeho příchodem řeší akutní nedostatek beků, protože kvůli dlouhodobým zraněním postrádají Pavla Trnku, Karola Slobodu a Denise Reháka.

"Nechci být pesimistou nebo špatným prorokem, ale u Reháka by to eventuelně mohlo vypadat na léčení až do konce sezony. Sloboda s Trnkou byli na operacích a jejich návrat do extraligy tak nelze uspěchat. Proto jsme se rozhodli pro krátkodobá hostování i na přestupy do konce roku," uvedl na klubovém webu generální manažer Vítkovic Petr Husička.

Už v minulém týdnu se Vítkovice dohodly se Spartou na měsíčním hostování obránce Jaroslava Kasíka. Při nedávném turnaji o Spenglerův pohár v Davosu zase musel úřadující vicemistr využít služeb dvou Švýcarů Franka Collenberga a Andrey Randeggera.

Ještě před limitem končí trejd forvardů Pabišky se Svačinou, který se dneškem vrací do Ostravy, Pabiška zase putuje zpátky do Mladé Boleslavi. "V otázce výměny Pabiška - Svačina jsme vše zvážili a i po poradě s Boleslaví dospěli k názoru, že je optimální toto hostování ukončit dříve," dodal Husička.

Ani jeden útočník se v přechodném působišti takřka neprosadil. Svačina dal jeden gól za sedmnáct utkání, Pabiška ve dvaceti střetnutích neskóroval vůbec.

Reklama

Související témata: