Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 2:4Kýhos začal ve Varech vítězně, Slavii tak dělí už jen bod od posledního místa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pech 0 : 1
14. Kůrka 1 : 1
46. Gřegořek 1 : 2
54. Košťál 1 : 3
60. Kumstát 1 : 4
60. Vondrka 2 : 4

Nové koště zatím mete dobře. Vladimír Kýhos zažil vítěznou premiéru na lavičce hokejistů Karlových Varů, když Západočeši v dohrávce 28. kola Tipsport extraligy vyhráli na ledě Slavie 4:2. Energie se tak vinou lepšího skóre odpoutala z posledního místa, na dvanácté sešívané navíc ztrácí už jen jediný bod.

Článek

Úvod byl v režii hostů, kteří Slavii zatlačili před její branku a už v páté minutě šli do vedení, když dělovka Pecha vymetla pavučinky v levém horním rohu Kopřivovy klece. O dvě minuty později mohly Vary přidat druhý gól, dorážku Skladaného ale Kopřiva lapil. Slavia poté přeci jen přidala a výsledkem byla Kůrkova přesná střela z levého křídla, která přinesla vyrovnání.

Na začátku druhého dějství našel Alinč Kůrku, jeho dělovku z mezikruží však povyjetý gólman Salfický na své hrudi zkrotil. Autor prvního slávistického gólu pak byl blízko druhé trefě i ve 28. minutě, jenže na hranici brankoviště ani nadvakrát neprocpal puk do sítě.

Byla to však jen ojedinělá šance, v prostřední části totiž hra upadla do hlubokého podprůměru. Až v 35. minutě přišla nadějná akce Západočechů, po které puk sice v síti skončil, rozhodčí však branku pro postavení útočníka Skladaného v brankovišti neuznali.

Ve 44. minutě se sešívaní mohli poprvé v zápase ujat vedení, jenže Alinč místo zcela odkryté branky poslal kotouč do boční sítě. A tak takřka vzápětí udeřilo na druhé straně, od modré prostřelil Kopřivu v signalizované výhodě obránce Gřegořek.

<span>Slavia se sice pokoušela s nepříznivým stavem něco udělat, šlo však spíše jen o křečovité úsilí. V 54. minutě navíc vyslal z pravého kruhu přesnou ránu na zadní tyč Košťál a Západočeši tak vedli už o dvě branky.</span>

<span>Dvě minuty před třetí sirénou putoval na trestnou lavici hostující Mikeska, Slavia navíc odvolala brankáře Kopřivu na střídačku a zkusila hru v šesti proti čtyřem. Vondrka sice snížil na 2:3, vyrovnávací trefy se však Pražané nedočkali. Naopak Kumstát trefou do prázdné branky upravil na konečných 4:2 pro Vary.</span>

Dohrávka 28. kola hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 14. Kůrka (Vondrka, Alinč), 60. Vondrka (Micka, Kadlec) - 5. Pech (Gründling), 46. Gřegořek (Mocek, Dej), 54. Košťál (Kumstát), 60. Kumstát. Rozhodčí: Hribik, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 2629.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík, Šulc - Kůrka, Alinč, Vondrka - Micka, Krenželok, Kalus - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - Žejdl, Sklenář, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Karlovy Vary: Salfický - Mocek, Gulaši, Gřegořek, Gawryletz, Prošek, Grünling, Prošek - Dej, Skuhravý, Skladaný - Kumstát, Pech, Košťál - Zaťovič, Mikeska, Kotrla - Zucker, Vachovec, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: