Hlavní obsah

Slavia spadla takřka na dno. Nepochopitelné a neomluvitelné! běsní trenér

PRAHA

Nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Jenže v případě hokejové Slavie i tohle už pomalu přestává platit. Úterní porážka 2:4 od Karlových Varů nejenže Růžičkovým hochům takřka určitě vzala naději na předkolo play-off a daleko reálněji se začaly jevit barážové obrysy. Sešívaní aktuálně na desítku ztrácí dvanáct bodů, z dvanáctého místa mají náskok na ještě horší Karlovy Vary a Mladou Boleslav jen pouhý bod…

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Čelanský (vlevo) na střídačce hokejistů Slavie Praha

Článek

„Nepochopitelné, neomluvitelné! Zvlášť v téhle fázi soutěže, kdy nutně potřebujeme naplno bodovat,“ rozčiloval se po zápase s Karlovými Vary asistent slávistického trenéra Jiří Čelanský. „Opravdu pro takovýhle nevydařený výkon nemám žádné vysvětlení,“ krčil Čelanský rameny.

Slávisty v boji o desítku sráží zejména zoufalá bilance v domácím prostředí. Vždyť ve vysočanské O2 Aréně prohráli už podvanácté v sezóně! „Přitom impulzy od nás trenérů přicházejí neustále. Efekt se ale pořád nedostavuje. Jeden zápas sice dokážeme vyhrát, ale další dva nebo tři totálně nezvládneme. Přitom nás může zvednout jedině série výher,“ dobře ví Čelanský.

„Fakt už nevím… Soupeř vystřelí na bránu a hned je z toho gól. Nám se něco takového prostě nepovede,“ je zoufalý útočník Jiří Doležal. „Máme to v hlavách. Když dostaneme gól, hraje se nám hůř. Musíme začít hrát stejně jako v play-off a zkusit to zlomit, potřebujeme bodovat v každém zápase. Ale to si říkáme už dlouho a nedaří se nám to,“ dodává.

Sešívaní přesto boj o play-off nevzdávají. „To určitě ne. Vždycky je nějaká naděje,“ říká Doležal, který nadále věří, že záchranářské boje se jeho týmu vyhnou. „Takhle na to nesmíme koukat. Hlavně musíme začít bodovat, co to jde. Každý bod je pro nás cenný. Uvidíme, jak to dopadne, stát se může cokoli.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice