Hlavní obsah

Slavia prohrála v Liberci a padá ke dnu, Karlovy Vary porazily Zlín

PRAHA

Hokejová Tipsport extraliga měla v pátek na programu 36. kolo, po předehrávce Sparty s Třincem bylo v rozpisu šest zápasů. Zatímco Karlovy Vary po vítězství nad Zlínem (4:1) šplhají v tabulce vzhůru, pražská Slavia naopak padá dolů. Po hattricku Petra Nedvěda prohrála v Liberci 1:4 a před poslední Mladou Boleslaví má pouze o jeden bod více. Druhá Plzeň porazila doma Litvínov 4:1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Slavie Vladimír Růžička spadl se svým týmem až ke dnu tabulky

Článek

Vítkovice měly v této sezóně s Mladou Boleslaví vyrovnanou bilanci, jednou vysoko vyhrály, podruhé neuspěly. Nyní jsou na tom lépe, na vlastním ledě porazily poslední tým tabulky 4:1, když na dvě branky přihrával Kasík. Domácí si zahráli nejvyšší soutěž po delší době, mezi vánočními svátky hráli v Davosu Spengler Cup.

Plzeň se drží na druhém místě tabulky, na vedoucí Spartu ztrácí po dnešku jen tři body. Může za to vítězství nad Litvínovem 4:1. Navrátilec Jaroslav Modrý prozatím sledoval utkání jen z tribuny. Litvínov i nadále patří na výjezdech k nejhorším týmům soutěže.

Karlovy Vary po trenérské výměně uspěly na Slavii a v pátek porazily doma i Zlín 4:1. Gólů se fanoušci dočkali až od druhé třetiny, kdy se prosadili Gawryletz a Skladaný. Zaťovič a Sýkora pak dopřáli Energii čtyřbrankový náskok, čisté konto pokazil brankáři Salfickému až Hamrlík 48 vteřin před koncem.

Plzeňský Martin Heřman střílí gól z trestného střílení do branky litvínovského gólmana Martina Volkeho.foto: ČTK/Petr Eret

Čtvrté Pardubice přivítaly osmé Kladno, které v této sezóně mužstvo z východu Čech už jednou porazilo. Jenže domácí na svém ledě nezaváhali desetkrát po sobě a tuto sérii ještě prodloužili. Proti Kladnu skórovali třikrát během prvních devíti minut a nakonec vyhráli 5:2. Dva góly vstřelil Jánský.

Brno se dotahuje na desítku zaručující předkolo play off. Pomohla jim k tomu domácí výhra nad Českými Budějovicemi, které vychytal brankář Jiří Trvaj. Na vítězství 4:0 se gólem a přihrávkou podílel veterán Tomáš Divíšek. V minulých dvou vzájemných kláních Brno vstřelilo jen dva góly a nezískalo žádný bod.

Radost hokejistů Pardubicfoto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Pod Ještědem Liberec poměřil síly se Slavií, která se topí v herní krizi. A kapitán Bílých tygrů Petr Nedvěd ji hostům ještě prodloužil. Ve třetí třetině dokonal hattrick a domácí vyhráli 4:1. Sešívaní venku z šestnácti utkání jen pětkrát vyhráli a ztrácí dvanáct bodů na desítku pro play off.

Hokejová Tipsport extraliga - 36. kolo:
Vítkovice - Ml. Boleslav 4:1on-line
Branky: 11. Štefanka, 29. Pohl, 52. Kucsera, 59. Klimek - 44. Mikulík.
Plzeň - Litvínov 4:1on-line
Branky: 17. Marušák, 24. Heřman, 27. Stránský, 59. Duda - 40. Jenáček.
Karlovy Vary - Zlín 4:1on-line
Branky: 24. Gawryletz, 32. Skladaný, 42. Zaťovič, 53. Sýkora - 60. Hamrlík.
Pardubice - Kladno 5:2on-line
Branky: 4. a 22. Jánský, 8. Píša, 9. Kolář, 49. Koukal - 2. Hovorka, 31. Patera.
Brno - Č. Budějovice 4:0on-line
Branky: 23. Holec, 29. Kováčik, 46. Divíšek, 51. Zohorna.
Liberec - Slavia 4:1on-line
Branky: 2., 26., 55. Nedvěd, 56. Kica - 22. Krenželok.
Předehrávka: Sparta - Třinec 5:4 SN

Reklama