Hlavní obsah

Liberec - Slavia 4:1Nedvěd vs. Slavia 3:0. Liberecký kapitán vyprovodil hosty hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Nedvěd 1 : 0
22. Krenželok 1 : 1
26. Nedvěd 2 : 1
55. Nedvěd 3 : 1
56. Kica 4 : 1

Tygři ve 36. kole hokejové Tipsport extraligy doma slavili. V prvním utkání v novém roce Liberec porazil Slavii 4:1, když o výhře rozhodl kapitán Petr Nedvěd, který se třikrát trefil v přesilové hře. Liberečtí tak po jedenácti zápasech získali výhru za tři body. Hosté naopak nedokázali využít dvě minuty pěti proto třem. Po šedesáti minutách dospěli k nulovému bodovému zisku a opět si v tabulce pohoršili, předkolo play-off se jim zase vzdálilo.

Článek

Kdo si chtěl před zápasem vsadit na vítěze, viděl na světelné kostce kurzy, které určovaly, že favoritem jsou domácí. A to se po první třetině také potvrdilo.

Ve druhé minutě rozhodčí přerušili hru, ale Petr Nedvěd přesto vystřelil a překonal slávistického gólmana Dominka Furcha. Gól neplatil, hosté si k tomu řekli své, ale jelo se dále. Po buly, když Liberec stále hrál přesilovku, už vše proběhlo podle pravidel. Nedvěd si jen najel z druhé strany a střelou zápěstím se nemýlil - 1:0.

Slavia poté měla velkou příležitost, hrála po sobě dvě přesilovky. Bez čtyř sekund čtyři minuty, ale nic vážnějšího nepředvedla a brankář Marek Pinc většinu času prostál v brankovišti bez větších potíží, neohrožen.

Domácí mohli navýšit náskok v patnácté minutě, když hráli 64 sekund pět na tři, ale neradovali se. Nedvěd při střele zlomil hokejku a další šance skončily vedle nebo je zneškodnil Furch. A tak zahajovací část výrazněji zakončil Jan Výtisk, který trefil tyčku.

Nedvěd v přesilovce a druhý gól

Jedenadevadesát sekund uběhlo z druhé dvacetiminutovky, když Pince propálil Lukáš Krenželok. Domácí fanoušci se nestačili divit. Hosté poté měli pár minut více ze hry, ale opět zaúřadoval liberecký kapitán. Krásná souhra v početní hře pět na čtyři a Nedvěd na konci pohledné lahůdky, Liberec opět vedl. Neproduktivnější domácí hráč opět prokazoval, že se mu vrací forma po zranění. Navíc se zase prosadil gólově, když čekal na tuto radost měsíc.

Srovnání bylo blízko, ale nekonalo se. Krenželok po návratu z trestné lavice ujel libereckým a puk skončil po jeho střele na horní tyčce, poté se odrazil na helmu brankáře Pince, ale gól nepadl, rozhodčí přesto nechal překontrolovat situaci videorozhodčím. Po konzulatci rozpažil.

120 sekund hrála Slavia proti třem, gól nedala

Po 68 sekundách třetí třetiny hrála Slavia přesilovku, před ní si ještě trenér Vladimír Růžička vzal oddechový čas. Před hosty byla dvojnásobná početní výhoda, která mohla trvat až 120 sekund. A trvala. Slávisté šanci nezvládli a domácí fanoušci liberecké hráče poté odměnili potleskem.

Hosté přesto žili. Ve 48. minutě šel na lavici hanby Nedvěd a Slavia hrála další přesilovku. Jenže slávisté s touto výhodou naložili stejně jako čtyřikrát předtím, když měli o jednoho nebo dva hráče navíc. Liberečtí příznivci poté mohli skandovat, že brankář Marek Pinc je čaroděj.

Ale show Petra Nedvěda ještě nekončila, pokračovala. V 55. minutě napřáhl a hattrick byl na světě, pod Ještědem se slavilo. A opět v početní výhodě, rána od modré čáry určila hrdinu zápasu. Za padesát sekund určil konečný stav 4:1 Petr Kica.

Liberec - Slavia 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Nedvěd (Trončinský), 26. Nedvěd (Trončinský, Dušek), 55. Nedvěd (Čakajík), 56. Kica (Urban, Čakajík) - 22. Krenželok (Kalus, Micka). Rozhodčí: Homola, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. Diváci: 5911.
Pinc - Výtisk, Trončinský, Čakajík, Štich, Ulrych, Holub, Moravec - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Bartovič, Bulíř, L. Krejčík - Vantuch, Vak, Kica - Špaček, Urban, Víšek - Bárta. Trenéři: Kalous a Pešán.
Furch - Kadlec, Valach, Dresler, Kuboš, Roth, J. Krejčík, Kolařík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - Kalus, Krenželok, Micka - P. Jelínek, Sklenář, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama