Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 4:1Karlovy Vary porazili Zlín a ukončily sérii dvanácti proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Gawryletz 1 : 0
32. Skladaný 2 : 0
42. Zaťovič 3 : 0
53. Sýkora 4 : 0
60. Hamrlík 4 : 1

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 36. kole extraligy Zlín 4:1 a vyhráli tak i druhý zápas pod vedením nového trenéra Vladimíra Kýhose. Energie zároveň ukončila sérii dvanácti porážek ve vzájemných zápasech s Berany a posunuli se na dvanácté místo tabulky.

Článek

První šanci zápasu so vytvořili hosté z Moravy. Ve 4. minutě trefil z bezprostřední blízkosti Salfického betony Finsterle a následnou dorážku zamířil Kubiš pouze do tyče. Domácí kontrovali v polovině první třetiny dvojicí Kumstát, Pech a následnou střelou Gřegořka, kterou Horčička ramenem vyrazil.

Karlovarský obránce následně putoval do kabin, neboť neunesl vyloučení za podražení a za neutuchající protesty obdržel nejdříve osobní desetiminutový trest a následně trest do konce utkání.

Ve 22. minutě byli postupně za držení a podražení vyloučení zlínští Finsterle a Míka. Západočechům se tak naskytla dvouminutová přesilová hra pět na tři. Bombou od modré, jí ve 28. minutě využil, Gawryletz. Po vstřelené brance domácí ovládli prostřední dějství utkání. O čtyři minuty později byl rozdíl ve skóre již o dvě branky. Zlínskými obránci sraženou střelu Gründlinga dorazil za bezmocného Horčičku Skladaný.

Karlovarští v této fázi zápasu přejímali otěže utkání. Akcie hostí držel nad vodou svými zákroky Horčička. Postupně na něj nevyzrál při přečíslení dva na jednoho Skladaný ani Zaťovič.

Když na úvod třetí třetiny z bezprostřední blízkosti nepřekonal jistého Salfického ještě nedávno hráč Energie Melenovský, měnilo se skóre opět ve prospěch hráčů z lázeňského města. Po ideální nahrávce Mikesky vymetl ve 42. minutě levý roh Horčičkovy branky Zaťovič.

Kalich hořkosti si Moravané vypili do dna v 53. minutě, kdy na čtyřbrankový rozdíl navyšoval ještě nedávno hráč Zlína Sýkora. Radost domácích z pokoření Zlína poprvé od roku 2008 nemohla pokazit ani 60. minuta, kdy Hamrlíkem využitá přesilová hra pokazila Salfickému čisté konto.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Gawryletz (Gulaši), 32. Skladaný (Gründling), 42. Zaťovič (Mikeska, Lučka), 53. T. Sýkora (Kuběna, Zucker) - 60. Hamrlík (Galvas, Ledška). Rozhodčí: Hodek, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8, navíc Gřegořek (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3214.
Karlovy Vary: Salfický - Mocek, Gulaši. Gřegořek, Gawryletz, Prošek, Gründling, J. Látal, Lučka - Skladaný, Skuhravý, Dej - Kumstát, Pech, Košťál - Zaťovič, Mikeska, Kotrla - Zucker, T. Sýkora, Kuběna. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Galvas, Míka, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Finsterle, Čajánek, Kubiš - Roman Vlach, Veselý, Melenovský - F. Čech, Honejsek, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: