Hlavní obsah

Slavia hladce přehrála Kometu, Plzeň si zastřílela v Kladně

PRAHA

Třicáté sedmé kolo hokejové Tipsport extraligy načal duel trápící se Slavie proti brněnské Kometě. Pražané tentokrát měli jasně navrch, což fanoušci Brna neunesli a vyvolali v hledišti několik šarvátek. Vedoucí Sparta po boji porazila poslední Mladou Boleslav, Plzeň natáhla osmizápasovou vítěznou šňůru na ledě Kladna o devátý korálek. Plný bodový zisk si připsaly i další týmy z první šestky, Pardubice, České Budějovice, Liberec a Zlín.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Pospíšil (vlevo) se raduje se spoluhráčem Janem Alinčem z branky.

Článek

Souboje ve vysočanské O2 Aréně mezi domácí Slavií a brněnskou Kometou vždy poutají diváckou pozornost, zejména ze strany hostujících příznivců. Zatímco Slavia se celou sezónu trápí a místo předkola play-off spíše bude hrát o udržení, Kometa stále o desítku bojuje, aktuálně na ni ztrácela pouhé dva body.

Brňané byli favoritem, předchozí dva vzájemné zápasy pokaždé vyhráli čtyřbrankovým rozdílem. Slávisté ovšem tentokrát nastavili svou lepší tvář a vyhráli 6:2, takže jejich naděje na play-off žije. Díky trefám Jelínka a Pospíšila získali Pražané již v první třetině dvoubrankové vedení a získanou pohodu si přenesli i do další části zápasu. Brno sice na začátku třetí třetiny snížilo na rozdíl jednoho gólu, Slavia mu však ihned zase odskočila a pak zápas v klidu dohrávala a přidala ještě další góly.

První se trápil s posledním, rozhodl Ton

Vedoucí Sparta měla hodně těžkou práci s poslední Mladou Boleslaví. Dvě třetiny gól nepadl a v polovině třetí se už zdálo, že by se za bezbrankového stavu mohlo jít do prodloužení. Pak ovšem napřáhl nejproduktivnější muž soutěže Petr Ton a vstřelil vítězný gól Pražanů. Na pojišťující branku ještě přihrál Petru Tenkrátovi, takže PT tandem se Spartě znovu vyplatil.

Také třetí Jihočeši se s předposledními Karlovými Vary hodně nalopotili. Hostující Skuhravý dokázal v polovině utkání vyrovnat, Kumstát ve třetí třetině pak snižoval aspoň na rozdíl jednoho gólu. Kašpařík do prázdné branky při power play ovšem definitivně pojistil tři body Českým Budějovicím.

Hokejisté Zlína se radují z branky.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Sérii tří porážek dokázal ukončit Zlín. Na domácím ledě porazil Vítkovice 2:0. O branky vítězů se postarali Petr Leška a Petr Čajánek, gólman Jakub Sedláček udržel podruhé v sezóně čisté konto. Vítkovice prohrály čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Na vedoucí Spartu ze druhého místa zle dotírá Plzeň. V Kladně vyhrála vysoko 7:2 a bylo to pro ni již deváté vítězství v řadě. Hosté si hned v první třetině vybudovali náskok, který pak navyšovali. Skóre symbolicky uzavřel lídr Indiánů Martin Straka z trestného střílení.

David Květoň z Třince (vpravo) a Tomáš Zohorna z Pardubicfoto: ČTK/Jaroslav Ožana

Dlouhé období porážek zřejmě definitivně uzavřel Liberec. Po výhře na Slavii si veze tři body také z Litvínova. Tam se potřetí během extraligového večera zrodil výsledek 2:0, postarali se o něj liberečtí střelci Vantuch a Bartovič.

Dokonalá loupež se podařila Pardubicím v Třinci. Ačkoliv Oceláři většinu zápasu vedli 1:0, nakonec prohráli 1:3... Hosté v polovině třetí třetiny vyrovnali a v posledních dvou minutách vstřelili dva vítězné góly.

Hokejová Tipsport extraliga, 37. kolo
Slavia Praha - Kometa Brno 6:2on-line
Branky: 7. Jelínek, 18. Pospíšil, 24. Alinč, 42. Kůrka, 50. Růžička, 53. Pospíšil - 38. Čermák, 41. Dlouhý
České Budějovice - Karlovy Vary 4:2on-line
Branky: 3. Květoň, 34. Langhammer, 43. Mikuš, 59. Kašpařík - 31. Skuhravý, 45. Kumstát
Zlín - Vítkovice 2:0on-line
Branky: 14. Leška, 60. Čajánek
Sparta Praha - Mladá Boleslav 2:0on-line
Branka: 51. Ton, 58. Tenkrát
Kladno - Plzeň 2:7on-line
Branky: 6. Lepine, 24. Kuchler - 1. Dvořák, 9. Kovář, 11. Pletka, 28. Vostřák, 40. Duda, 44. Havlíček, 57. Straka
Litvínov - Liberec 0:2on-line
Branky: 34. Vantuch, 59. Bartovič
Třinec - Pardubice 1:3on-line
Branky: 5. Bolf - 48. Somík, 59. Starý, 60. Kolář

Reklama