Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 1:3Pardubice otočily zápas v Třinci, mistra ranil v závěru Starý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Bolf 1 : 0
0. Somík 1 : 1
0. Starý 1 : 2
0. Kolář 1 : 3

TŘINEC

Hokejisté Pardubic otočili nepříznivý vývoj dnešního utkání v Třinci a třemi góly v posledních dvanácti minutách vyhráli na ledě úřadujícího mistra 3:1. O vítězný gól se 86 sekund před koncem řádné hrací doby postaral Jan Starý, pátou pardubickou výhru venku v řadě zpečetil v power play útočník Jan Kolář. Hrdinou Východočechů byla však i gólman Martin Růžička, který tým ještě za stavu 0:1 podržel při spoustě šancí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Květoň z Třince (vpravo) a Tomáš Zohorna z Pardubic

Článek

Domácí už nastoupili do utkání i útočníkem Václavem Varaďou, který se po dlouhém zranění kolena na extraligový led vrátil po bezmála devíti měsících. Třinecký buldok hned v úvodním střídání sestřelil svým klasickým hitem Kočího a v páté minutě Werk Aréna zajásala i nad gólem, o který se postaral už po sedmnácti sekundách přesilové hry rychlým zakončením z mezikruží Bolf.

Tím však rejdy Ocelářů v útočném pásmu takřka ustaly. Pardubice převzaly taktovku, výbornou kombinací dokázaly soupeře dlouhé chvíle točit před Hamerlíkem, ale jasnou střeleckou pozici si nevytvořily. Po ojedinělém kontru naopak Mičulka sólově mířil na pardubickou bránu, bekhendovou kličkou však ve 12. minutě Růžičku nezmátl.

Třinec ve druhém dějství vymazal pardubický tlak zlepšenou hrou ve středním pásmu. Náskok mu však musel zachránit Hamerlík, který po vyšachování domácí obrany kryl ve 29. minutě gólovou ránu Somíka. Oceláři pak hostům zle zatopili opět v přesilovce. Namlsaného beka Bolfa připravila o druhou branku tyčka, po střele Klimenty se vyznamenal Růžička. A Východočechy podržel i v 39. minutě, když zmařil Lojkovu šanci v oslabení.

Růžička se znovu zaskvěl v úvodu třetí části proti Hrňově možnosti a bez jeho zásluh už by Pardubice nemohly v závěru myslet na úspěch. Tak jim vyšel ve 48. minutě rychlý protiútok, který zakončil Somík. Třinec se závěrečným tlakem snažil výhru strhnout na svoji stranu, ale Bonka nebo Polanského znovu vychytal Růžička. Když to už nikdo nečekal, napřáhl Starý a 86 sekund před koncem řádné doby vymetl Hamerlíkovu šibenici. Opařené mistry pak při risku bez gólmana dorazil útočník Kolář.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. Bolf (Bonk, Orsava) - 48. Somík (T. Zohorna, Benák), 59. Starý (Koukal I, Kolář), 60. Kolář (Koukal I, Sičák). Rozhodčí: Šindler, Šír - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 2651.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Bolf, Lojek, Kania, Richter, Hudec, od 25. navíc Cartelli - Orsava, Bonk, Varaďa - Klimenta, D. Květoň, M. Hořava - Kohn, Polanský, Hrňa - McGregor, Mičulka, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Benák, Sičák, Kolář II, Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Jánský, Kousal, Buchtele - Somík, T. Zohorna, Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: