Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 2:7Plzeň vyhrála v Kladně a uspěla podeváté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Lepine 1 : 0
0. Dvořák 1 : 1
0. Kovář 1 : 2
0. Pletka 1 : 3
0. Kuchler 2 : 3
0. Vostřák 2 : 4
0. Duda 2 : 5
0. Havlíček 2 : 6
0. Straka 2 : 7

Hokejisté Plzně zaznamenali v extralize devátou výhru za sebou, když vyhráli ve 37. kole na ledě Kladna 7:2 a drží se na druhém místě o tři body za vedoucí Spartou. Rytíři naopak prohráli páté z posledních šesti utkání a ani potřetí v této sezoně proti Indiánům nebodovali.

Článek

Domácí udrželi čisté konto přesně 60 sekund. Potom střelu Dvořáka ze střední vzdálenosti nešťastně srazil za záda brankáře Chábery Toman. Domácí pak hráli dvě přesilovky v rychlém sledu a při té druhé Látal elegantně uvolnil Kanaďana Lepina, který ranou mezi Svobodovy betony vyrovnal.

Po vyloučeních Růžičky a Valského měli hosté na 35 vteřin výhodu pěti proti třem a po 23 vteřinách jí zužitkoval Kovář. Navíc v pokračující přesilové hře pěti proti čtyři se prosadil Pletka a Cháberu v 11. minutě vystřídal v kladenské brance vystřídal Cikánek. Snížit mohli ještě v úvodní části Eberle a Patera.

Povedlo se to až ve 24. minutě Kuchlerovi, který z dorážky překonal plzeňského brankáře. Naděje domácích na zvrat se snížily za necelé čtyři minuty. Při další přesilovce projel Vostřák celým kluzištěm a střelou do pravého horního rohu opět zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Kladno sice bojovalo, ale potvrdilo se, že má velké problémy s koncovkou. V největší šanci neuspěl ve 35. minutě Kuchler. Definitivní rozhodnutí přišlo pouhou jednu sekundu před koncem druhé části hry. Duda v další početní výhodě vyjel zpoza branky a překonal Cikánka.

Plzeň, které sérii výher natáhlo i kontumační vítězství v Třinci ze závěru minulého kalendářního roku, i v závěrečné části trestala domácí. Velkou chybu v kladenské rozehrávce potrestal ve 44. minutě úplně osamocený Havlíček.

Zmar Rytířů se projevil i při půlminutové přesilovce pěti proti třem, při které domácí prakticky neohrozili branku soupeře. V závěru se gólově prosadil i plzeňský kapitán Straka. V oslabení vypíchl puk Posmykovi, který ho fauloval. Následné trestné střílení Straka s přehledem proměnil.

37. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Plzeň 1929 2:7 (1:3, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Lepine (M. Látal), 24. Kuchler (Bicek) - 1. Dvořák (Andrašovský), 9. Jan Kovář (Martin Straka, Duda), 11. Pletka (Jan Kovář, Duda), 28. Vostřák (Andrašovský), 40. Duda (Jan Kovář, Kaberle), 44. Havlíček, 57. Martin Straka z trestného střílení. Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Blümel, Gebauer. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 3115.
Kladno: Chábera (11. Cikánek) - Posmyk, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, David Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - M. Látal, Knotek, Valský - Eberle, Melka, Kafka - Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Plzeň: A. Svoboda - Vykoukal, Jiří Hanzlík, Kaberle, Kubalík, St. Pierre, Modrý, Kinrade, Marušák - Duda, Martin Straka, Pletka - M. Dvořák, Havlíček, Andrašovský - Stránský, Jan Kovář, Johnson - Vostřák, Pitule, M. Heřman. Trenéři: Jelínek, Razím, Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice