Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 0:2Liberec potvrdil návrat na vítěznou vlnu výhrou v Litvínově 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Vantuch 0 : 1
0. Bartovič 0 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Liberce zvítězili v 37. kole extraligy na ledě Litvínova 2:0 a po předchozí sérii osmi porážek si připsali třetí výhru za sebou. Severočeši, kterým se po šestizápasové absenci kvůli disciplinárnímu trestu vrátil do sestavy kapitán Martin Ručinský, vyšli naopak potřetí za sebou naprázdno. O branky vítězů se postarali Lukáš Vantuch a Milan Bartovič, gólman Tomáš Vošvrda udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Článek

Litvínov, jemuž nadále chyběli ofenzivní lídři Lukeš a Hübl, z úvodního náporu vedení nevytěžil. V 11. minutě při vyloučení Trončinského nepřekonal libereckého gólmana po Jarešově střele z otočky Kubinčák. Potom v oslabení ujeli hosté do přečíslení, které vyřešil Urban střelou, ale Volkeho nepřekonal. V závěru úvodního dějství měl při vyloučení libereckého kapitána Nedvěda obrovskou šanci Frolík, který minul odkrytou branku.

Domácí znovu pozlobil Urban. Nejdříve mu ve 24. minutě ještě stihl sebrat puk Gerhát, o tři minuty později si vysoký liberecký útočník svůj únik zopakoval, tentokrát se dostal i do zakončení, ale Volke si s jeho bekhendovým blafákem poradil. Vzápětí se dostal do sóla domácí Trávníček, ale minul branku. Skóre se měnilo až ve 34. minutě, kdy Vantuch střelou od levého mantinelu překonal Volkeho. Zvýšit mohl Dušek, ale natřikrát litvínovského gólmana nepřekonal. Vyrovnaní měl na hokejce Majdan, ale jeho bekhendový blafák Vošvrda zneškodnil.

Do závěrečné třetiny vstoupili hosté s jednoznačným cílem ubránit své jednobrankové vedení a šancí moc k vidění nebylo. Největší možnost domácích měl ve 48. minutě Kubinčák, ale jeho střelu z pravého křídla liberecký brankář zneškodnil. Poté si ještě sjel před hostujícího brankáře exliberecký obránce Jareš, ale s bekhendovým blafákem neuspěl.

A tak se taktovky opět chopili hosté. Nejprve v 57. minutě Kudrna upaloval sám na Volkeho, ale puk z jeho hole skončil těsně vedle pravé tyčky. Výhru Liberce ale potvrdil 61 vteřin před koncem Bartovič střelou mezi Volkeho betony.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Vantuch (Kica), 59. Bartovič (Kudrna, Nedvěd). Rozhodčí: Mikula, Minář - Lederer, Bádal. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4345.
Litvínov: Volke - Stříteský, Jareš, Kousalík, Pojkar, Kubát, Gula, Skuhrovec, Brejčák - Kubinčák, Hanzl, Ručinský - Majdan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček - Smolka, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Liberec: Vošvrda - Výtisk, Trončinský, Čakajík, Štich, Holub, Moravec, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Dušek - Bartovič, Bulíř, L. Krejčík - Vantuch, Vak, Kica - Špaček, Urban, Bárta - Bortňák. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: