Hlavní obsah

Trest jsem si odseděl a chci znovu pomoci týmu, řekl litvínovský kapitán Ručinský

Šest zápasů vynechal kapitán litvínovských hokejistů Martin Ručinský v extralize kvůli disciplinárnímu trestu. Po měsíci se vrátil na led v nedělním severočeském derby s Libercem. A nebyl to pro domácí povedený duel. Nevstřelili ani gól a porážkou 0:2 si trošku zkomplikovali situaci v boji o předkolo play-off.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Martin Ručinský

Článek

Cítil jste křivdu, že jste musel v extralize absentovat tak dlouho?

Už se tím nezabývám. Od toho jsou lidi, kteří o tom rozhodují. Trest jsem si odseděl a tím to pro mě hasne. Během zápasu už nemíním vynakládat energii na debaty s rozhodčími. Docela mě to vysiluje, protože se od sudích kloudné odpovědi nedočkám. Rozhodčí je pánem na ledě.

Jak se vám hrálo?

Měl jsem velkou chuť, protože jsem měsíc jen trénoval a při zápasech jsem kluky sledoval pouze z tribuny. Ale ta moje herní pauza byla bohužel znát na výkonu. A poznal jsem, že naskočit do ostrého střetnutí proti tak kvalitnímu soupeři není ideální. Na to zápasové manko se ale nechci vymlouvat. Příště chci týmu více pomoci. Snad to bude v pohodě.

Co zápas rozhodlo?

Od začátku jsme soupeře tlačili, ale byla to jalová převaha, protože jsme ji nevyužili. Přitom jsme měli hodně střel na brankáře Vošvrdu, který chytal skvěle. Liberec dal dva góly a tečka, nemáme ani bod.

Jak vám chyběli útočníci František Lukeš a Viktor Hübl?

Jsou to naši klíčoví hráči, ale jsou mimo hru ze zdravotních důvodů a s tím nic nenaděláme. Snažili jsme se je nahradit bojovností. Všichni jsme makali, nikomu se nedá nic vyčíst, ale nestačilo to.

Po zápase s Libercem máte před sebou ještě další tři vystoupení v domácím prostředí v řadě. Jakou důležitost jim přikládáte?

Nesmírnou, jelikož situace kolem desátého místa v tabulce je našlapaná. Budeme se muset sebrat již v pátek proti vedoucí Spartě.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín