Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušci Komety na Slavii řádili. Ať se zavřou do klece, má jasno ex-brněnský Pospíšil

PRAHA

Zápasy na Slavii jsou pro fanoušky Komety speciální. Vysočanskou arénu pokaždé berou útokem, svým miláčkům v ní vytvářejí domácí prostředí. Nejinak tomu bylo i v neděli v rámci 37. kola. Do Prahy jich dojelo přes tři tisíce, domácí příznivce suverénně překřičeli. Jenže svou pověst si již poněkolikáté pokazili. Nejprve šarvátkami s pořadatelskou službou, posléze pak prokopnutím tvrzeného skla, kvůli čemuž se hra ve druhé třetině na patnáct minut přerušila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pomocníci uklízejí vykopnuté plexisklo od fanoušků

Článek

Hlasité skandování, nespočet chorálů a jednoznačná převaha v hledišti. Ale také zahazování ledové plochy konfetami, potyčky s pořadatelskou službou. Tím vším se prezentovali fanoušci brněnské Komety v zápase na Slavii. Ve 32. minutě ale povolenou mez překročili. Jeden z příznivců Brna od začátku druhé třetiny tak dlouho kopal do tvrzeného skla, až se ve 32. minutě vysypalo na ledovou plochu.

Hra se na patnáct minut přerušila a dění na ledě v tu chvíli připomínalo veřejné bruslení, jak obě střídačky bruslily na ledě, aby se udržely v tempu. „To je tragédie. Ať zůstanou doma, někde se zavřou do klece. Nechci je ale pomlouvat. Samozřejmě jsem rád, že jich přijelo hodně, ale aby vybíjeli plexiskla a pořád byla kvůli nim přerušená hra? To není moc dobré,“ káral fanoušky slávistický útočník Tomáš Pospíšil, který je v klubu na hostování právě z Komety.

Jan Švrček z Komety Brno drží Petra Jelínka ze Slavie.foto: Právo/Jan Handrejch

Své si s fanoušky Komety užil i gólman sešívaných Dominik Furch. Po celý zápas byl pod sprškou kelímků od piv, dokonce i mince na něj létaly. Vyrovnával se s tím však po svém. Kdykoliv došlo k přerušení hry, Furch se rozjel mimo brankoviště a upřeným pohledem se koukal přímo do brněnského kotle. „Když na mě chtěli lít pivo, tak na mě lili pivo, no...Nějak jsem to nechtěl vnímat, ale když jsem se na ně díval, chtěl jsem je, řekněme, popíchnout. Tak jsme si nějak vyměnili pohledy,“ začal se Furch smát.

Furch: Díky! Jsem o dvacet korun bohatší

A dokonce na řádění hostujících příznivců našel i něco pozitivního. „Chtěl bych brněnským fanouškům poděkovat, protože jsem o dvacet korun bohatší. Posbíral jsem si je z ledu. Jedna desetikoruna a dvě pětikoruny. Dal jsem je kustodovi, ten si koupí pivo,“ cukaly znovu Furchovi koutky.

Hráči Slavie (zleva) Tomáš Kůrka, Michal Vondrka a Jan Alinč se radují z gólu.foto: ČTK/Michal Doležal

Fanoušci Komety vždy do pražské O2 Arény dorážejí v hojném počtu. Výjimkou byl jen první letošní zápas na ledě Slavie. Vedení pražského klubu zvýšilo cenu vstupenek pro brněnské příznivce, údajně kvůli zvýšeným nákladům na pořadatelskou službu. Proto tehdy kotel Komety nebyl tolik zaplněn. V neděli ale znovu měli Komeťáci ve Vysočanech převahu.

„Brňáci tyto zápasy berou prestižně, vždycky jich přijede hodně,“ říká Pospíšil, který v Brně letos působil. „Atmosféra byla super,“ liboval si Furch, který ale následně překvapil. „To však hlavně kvůli našim fanouškům. Ale i těm z Brna. Ti to tam ale trošku kazili, byly kvůli jejich chování dlouhé prostoje,“ vzpomínal znovu na konfety na ledě. A zejména na vysklené plexisklo.

Plexi rozbilo nějaké dítě? ptal se Furch

„Atmosféru sice udělají, ale přijde mi zbytečné zdržovat hru konfetami a sklem. O to víc jsem si to ale užíval,“ říkal Furch, který si hned nevšiml, že tvrzené sklo rozbili fanoušci. „Zjistil jsem to až v šatně po přestávce. Prý to bylo nějaký dítě, jo?“ dělal naoko neznalého, i když dobře věděl, že dotyčný, který celý incident způsobil, vážil dobrý metrák.

„Abych řekl pravdu, vůbec nevím, co se tam dělo. Soustředil jsem se jen na hokej, tímhle jsem se nechtěl nechat vyvést z míry,“ prohlásil útočník Komety Radek Dlouhý, kterého ovšem pauza způsobená instalací nového tvrzeného skla také nepotěšila. „Akorát tím vypadneme z míry, jde i o zranění. Nevím no, stalo se!“

Tomáš Pospíšil (vlevo) se raduje se spoluhráčem Janem Alinčem z branky.foto: Právo/Jan Handrejch

Hrdinou duelu se stal slávistický útočník Tomáš Pospíšil, do Prahy zapůjčený právě z Brna na hostování. Na výhře 6:2 se podílel dvěma góly a jednou asistencí. „Zápas pro mě prestižnější rozhodně byl, vždyť jsem z Brna odešel před měsícem. Zatím je to čerstvé,“ vyprávěl Pospíšil a přiznal, že vítězství nad svým bývalým klubem jej bude v slávistické kabině něco stát. „Bude to drahý!“

Jakoukoli sumu ale rád zaplatí. Vždyť už na ledě si mohli fanoušci všimnout, jak moc mu na skalpu Komety záleželo. Když vstřelil svůj první gól, nejdříve mohutně pumpoval rukama před domácím kotlem, pak to samé neváhal předvést ani příznivcům Komety. „Něco na mě předtím pořvávali, takže možná proto,“ vysvětloval svou reakci.

Urážky brněnských fanoušků však po tomto Pospíšilově gestu nabraly na obrátkách. A publikovatelné rozhodně nebyly...

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín